BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.400,46
HABER /  DÜNYA

Mona Lisanın yüzüne çay attı

Dünyaca ünlü Mona Lisa tablosuna saldırıldı. Elindeki kaynar çayı Mona Lisa’nın yüzüne fırlatan Rus kadın gözaltına alındı.

Abone ol

Paris’teki Louvre müzesinin baş yapıtı dünyaca ünlü Mona Lisa tablosuna saldırıldı. Elindeki kaynar çayı Mona Lisa’nın yüzüne fırlatan Rus kadın gözaltına alındı.

Elindeki kaynar çayı diğer müze ziyaretçilerinin üzerinden Leonardo Da Vinci’nin dünyaca ünlü eseri Mona Lisa tablosunun ortasına fırlatan Rus kadın, müze korumaları tarafından güçlükle engellendi.

“Dünyanın en ünlü resmi” ünvanına sahip Mona Lisa’nın yüzüne isabet eden çay ve çay bardağı, tablonun önünde bulunan ‘güvenlik camı’na çarpınca paramparça olarak yere düştü. Müze ziyaretçilerinin şaşkın bakışları arasında apar topar gözaltına alınan saldırganın amacı henüz netlik kazanmadı.

Müze yetkilileri bir bardak çayın tabloya zarar veremeyeceğini, güvenlik camının 2cm kalınlığında olup, titreşimler ve neme karşı koruyucu, kurşun geçirmez özelliğe sahip olduğunu açıkladılar.

Rus bayanda, ‘sanat eserleri karşısında baş dönmesi ve kafa karışıklığı yaratan ve saldırgan davranışlara iten Stendhal Sendromu’ olabileceği ifade ediliyor.