BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,70
ALTIN 2.405,71
HABER /  GÜNCEL

Karapınarda bir obruk daha

Konya'nın Karapınar İlçesi'ne bağlı Sazlıpınar Köyü'nde bir obruk daha oluştu. Obruk yaklaşık 7 metre çapında!

Abone ol

Konya'nın Karapınar İlçesi'ne bağlı Sazlıpınar Köyü'nde bir obruk daha oluştu. Devlet Su İşleri (DSİ) 4'üncü Bölge Müdürlüğü ekipleri sondaj çalışması yaptıkları sırada ortaya çıkan obruğun yaklaşık 7 metre çapında ve 7 metre derinliğinde olduğu belirtildi.

Karapınar İlçesi'nde irili ufaklı yaklaşık 100 obruk bulunuyor. DSİ 4'üncü Bölge Müdürlüğü ekipleri, Sazlıpınar Köyü'nün yaklaşık 5 kilometre ilerisinde tarımsal sulama amaçlı su kuyusu için sondaj yaptığı sırada, yeraltında ses duyan görevliler, sondaj makinasını hemen uzaklaştırdı. Ardından toprak çökerek obruk oluştu. Herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirten DSİ yetkilileri, “Çalışma sırasında yer altında ses duyunca, çalışmayı durdurup, makinayı uzaklaştırdık. Bir süre sonra toprak çökte. Şu an fazla bir derinliği yok” dedi.

Karapınar'da 30 Temmuz Perşembe günü Kazanhüyüğü Köyü'nde yaklaşık 2 metre derinliğinde 3 metre çapında, 3 Ağustos Pazartesi günü Hanyıkığı Mevkii'nde Mazhar Acar'a ait buğday tarlasında yaklaşık 50 santimetre derinliğinde 1.5 metre çapında obruk oluşmuştu. 7 Şubat 2009 tarihinde de Akkuyu Yaylası'nda mısır ekibili bir tarlada 70 metre çapında ve 80 metre derinliğinde obruk oluşmuştu.