BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Mona Lisanın gülüşünün sırrı ne?

Bu kez farklı bir iddia ortaya atıldı! Uzmanlar Leonardo Da Vinci"nin ünlü eseri Mona Lisa tablosundaki gülümsemenin sırrını şöyle açıkladı.

Abone ol

Uzmanlar Leonardo Da Vinci’nin ünlü eseri Mona Lisa tablosundaki gülümsemenin aşırı kolesterol yüzünden oluştuğunu iddia etti

GülüŞündekİ gizem bilim adamlarını yılardır meşgul eden Leonardo Da Vinci’nin şaheseri Mona Lisa ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. İtalya’daki Palermo Üniversitesi sanat tarihi uzmanı Vito Franco, gizemli gülüşünün ardında yüksek kolesterol olduğunu söyledi. Franco Mona Lisa’nın sol gözünde yüksek kolesterolden kaynaklanan yağ dokusu birikiminin bulunduğunu öne sürdü.

Mona Lisa’nın ellerinden birinde de yağ hücrelerinden oluşan bir tür tümor fark ediliyor. İtalya’da yayınlanan La Stampa gazetesine konuşan bilim adamı, “Sanatta yansıtılan insanlar bize insanlığın farkında bile olmadan ne kadar savunmasız olduğunu gösteriyor” diye konuştu. Franco başka büyük sanat eserlerinde de birçok hastalığın izleriyle karşı karşıya geldiğini iddia etti.