BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.422,70
HABER /  GÜNCEL

Molla Ömer: İktidarın tek sahibi olmayacağız

Afganistan Talibanı lideri Molla Ömer, gelecek yıl yabancı askerlerin ülkeden çekilmesinden sonra iktidarın tek sahibi olmayı amaçlamayacaklarını söyledi.

Abone ol

Afganistan Talibanı lideri Molla Ömer, gelecek yıl yabancı askerlerin ülkeden çekilmesinden sonra iktidarın tek sahibi olmayı amaçlamayacaklarını söyledi.

Molla Ömer, Ramazan Bayramı için yayımladığı mesajda, "İslami temellere dayalı, katılımcı bir hükümet için" Afgan halkıyla anlayış birliğine varmaya çalışacaklarını belirtti.

Taliban lideri, gelecek yıl yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerini reddeden tutumunu da tekrarladı.

ABD'nin başına 10 milyon dolar ödül koyduğu Molla Ömer, 2001'den bu yana saklanıyor.

Kabil'deki BBC Muhabiri Karen Allen, pek çok uzmanın bu açıklamanın gerçekten Molla Ömer'e ait olduğuna inandığını söylüyor.

Molla Ömer söz konusu açıklamada, "2014 seçimleri adı altındaki aldatıcı tiyatroya gelince; dindar halkımız kendilerini yormayacak, seçime katılmayacaktır" diye konuştu.

Seçimin "aslında uygulamada Washington'da yapıldığını" savunan Molla Ömer ayrıca "Bu seçimlere katılmak vakit kaybından başka bir şey değil" ifadelerini kullandı.

Taliban daha önceki seçimlerde de halka boykot çağrısında bulunmuş, seçim sandıklarına giden yollara barikatlar kurmuş ve adayları hedef alan saldırılar düzenlemişti.

11 Eylül saldırılarının ardından ABD güçlerinin Taliban yönetimini devirmesinden sonra Afganistan'dan kaçan Molla Ömer'in Pakistan'da yaşadığı sanılıyor.