BIST 10.690
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.526,89
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

İsrail Türk üssü kullandı mı?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na, "İsrail’in son dönemde Suriye’ye karşı denizden gerçekleştirdiği hava saldırılarından biri için bir Türk askeri üssünü kullandığı" iddiasının doğru olup olmadığını sordu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Türkkan, Dışişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Rus RT haber kanalı; ‘İsrail, son dönemde Suriye’ye karşı denizden gerçekleştirdiği hava saldırılarından biri için bir Türk askeri üssünü kullandı’ dedi. RT ayrıca, ‘Ankara, dışarıdan desteklenen militanlara yardımı ile biliniyor ve onların Suriye’ye sızmadan önce Türk topraklarında eğitim almalarına izin veriyor’ ifadesini kullandı, denilmektedir” dedi.

Türkkan, Dışişleri Bakanı’na şu soruları yöneltti:

“İsrail’in, son dönemde Suriye’ye karşı denizden gerçekleştirdiği hava saldırılarından biri için bir Türk askeri üssünü kullandığı ve ‘Ankara, dışarıdan desteklenen militanlara yardımı ile biliniyor ve onların Suriye’ye sızmadan önce Türk topraklarında eğitim almalarına izin veriyor’ iddiaları doğru mudur?

Bu iddialar doğru ise; İsrail, son dönemde Suriye’ye karşı denizden gerçekleştirdiği hava saldırılarından biri için Türk askeri üssünden hangisini ne gibi bir gerekçe ile kullanmıştır? Hükümetiniz, dışarıdan desteklenen militanlara neden ve hangi gerekçe ile yardım etmektedir?Dış kaynaklı teröristler Suriye’ye sızmadan önce Türk topraklarındaki hangi eğitim kamplarında neden eğitilmektedir?”