BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

MİTten Osman Kaçmaza yanıt!

Osman Kaçmaz, MİT mensubu olduklarını söyleyen kişilerin kendisine komplo kurmaya çalıştığını iddia etmişti. MİT açıklama yaptı.

Abone ol

MİT'ten yapılan açıklamada, 'Osman Kaçmaz'ın basına yansıyan beyanları ile gündeme gelen İzzet Karadağ kurumumuzca tanınmamaktadır' denildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın basına yansıyan beyanları ile gündeme gelen İzzet Karadağ, kurumumuzca tanınmamaktadır. Bu itibarla anılına MİT kimliği verilmesi gibi teamül dışı uygulamada bulunulması mümkün değildir.

Kendisini kurum ile bağlantılı göstererek çıkar sağlama girişimleri sıkça karşılaşılan vakalardır. Hal böyle iken, mesnetsiz iddia ve şayiaların özellikle somut delilleri esas alması gereken şahıs ve kurumlarca doğru kabul edilerek kamuoyuna yansıtılması üzüntü vericidir.''

OSMAN KAÇMAZ NE DEMİŞTİ?

Adalet Bakanlığı’nın raporu üzerine hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçlarından iddianame hazırlanan Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz çok çarpıcı iddialarda bulunmuştu:

“Ben 3-4 gün önce suç duyurusunda bulundum. Benim, mahkeme olarak yağma suçundan 10 yıl hapis cezası verdiğim bir sanık... İzzet Karadağ ismi. Şu anda da aranıyor. Tesadüfen öğrendim onu. Bir avukata giderek, bir MİT mensubu olduğunu söylediği Hakan isimli biri ’gel seni bundan kurtaracağız. Bir yere silah gömeceğiz, askeri mühimmat gömeceğiz. Bunu, seni yakaladığımızda ’Osman Kaçmaz’ın talebi doğrultusunda gömdük ’dersin’ demiş. Bunu avukata anlatıyor. Avukat da ’böyle bir şey olmaz’ diyor. Fakat işin garip tarafı bir hafta sonra İzzet Karadağ adlı şahıs, avukata ’Benim size söylediğim gibi geldiler, kimliğimi de değiştirdiler. Zaten Osman Kaçmaz’la ilgili bir sürü şey yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz’ gibi şeyler duyunca suç duyurusunda bulundum. Ben şimdi buradan MİT yetkililerine, emniyet istihbarat teşkilatına sesleniyorum. Lütfen bu İzzet Karadağ’ı yakalayın. Yakalayın da gerçekler ortaya çıksın. Yoksa gerçekten vahim şeyler olacak bu ülkede.”

Kaçmaz, komplo kurmaya çalışan Hakan isimli kişinin gerçekten MİT görevlisi olup olmadığını bilmediğini ancak firari İzzet Karadağ’ın MİT adına düzenlenmiş kimliği avukata gösterdiğini söyledi. İzzet Karadağ’ın avukatla hangi vesileyle ilişki kurduğu sorusuna ise Kaçmaz, “Sanığın ağabeyi avukatın tanıdığı imiş, danışmaya gelmiş. Böyle bir irtibat kurulmuş” yanıtını verdi. Kaçmaz, “Bana anlatılana göre, İzzet Karadağ isimli sanığa bu teklifi götürürken ”Sen Fikri Karadağ’la aynı soyadını taşıyorsun. O yüzden seni bulduk demişler. Sanıkla Fikri Karadağ arasında bir akrabalık olduğunu ise sanmıyorum“ dedi. Kuvayi Milliye Derneği’nin kurucusu olan emekli Kurmay Albay Fikri Karadağ, Ergenekon davasının tutuklu sanıkları arasında yer alıyor.