BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Üzmez davası Yargıtaya taşındı

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Üzmez'in dosyası Yargıtay'a gönderildi

Abone ol

Bursa'nın Mudanya ilçesinde küçük yaşta kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan yazar Hüseyin Üzmez'in dosyası Yargıtay'a gönderildi.

Sanık Hüseyin Üzmez'in avukatı Bayram Sabah, müvekkili hakkında verilen kararın bozulması gerektiğini söyledi. Sabah, hazırladığı dilekçede şunları dile getirdi: "Sanık Üzmez hakkında somut bir delil mevcut değilken soruşturmanın başında suçu ikrar ettiğine dair tevil yolu ile ikrarının bulunmasının hükme esas alınması, Yargıtay'ın içtihatlarına aykırılık teşkil eder. İkrar tek başına bir suçun işlendiğine yeterli delil değildir. Zaten müvekkil soruşturmanın başında yaptığı ikrarı hangi nedenlerle yaptığını mahkemedeki savunmasında izah etmiştir.

Mağdurenin maruz kaldığı iddia edilen eylemden dolayı ruh sağlığının bozulduğuna dair verilen raporla hakkındaki çelişki giderilmeden mahkûmiyeti yönünde karar verilmesi, usul ve yasaya aykırıdır. Şayet Hüseyin Üzmez hakkında mahkûmiyeti yönünde bir karar verilmiş ise diğer sanık L.Ç. için de aynı suçtan ceza tayini yapılmaması dosyadaki delillere terstir."

Mağdure B.Ç.'nin avukatı Nevin Cambaz ise Üzmez'in hürriyeti tahdit suçundan, anne L.Ç.'nin ise cinsel istismara yardımcı olmaktan ceza alması gerektiğini dile getirdi.

Canbaz, iki sanığında bu suçlardan beraat ettiğini hatırlatarak, "İtiraz dilekçemizde bunu dile getirdik. Suçun unsurları oluşmuştur ve sanıkların bu suçlardan cezalandırılması gerekir. Son kararı üst mahkeme verecek." dedi.