BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.430,80
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Mitinge katılmayan öğretmen fişlenecek mi?

CHP’li Tanrıkulu Erdoğan’ın 5 ve 6 Ekim’deki mitingleri için “Partinizin mitinglere katılımı arttırmak için şimdi de eğitimcileri, öğretmenleri mi baskı altına almaktadır?” dedi.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'ın Adana'daki mitinglerine, Adana Valiliği kanalıyla Ceyhan ilçesinde Kaymakamlık ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm okul müdürlerine, müdür yardımcılarına, personellere ve öğretmenlere AK Parti mitingine katılması gerektiği konusunda bir yazı gönderildiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, "Erdoğan'ın 5 Ekim'de Adana düzenlediği, 6 Ekim'de ise Ceyhan'da düzenleyeceği partisinin mitinglerine katılımı çoğaltmak için Adana Valiliği kanalıyla Ceyhan ilçesinde Kaymakamlık ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, tüm okul müdürlerine, müdür yardımcılarına, personellere ve öğretmenlere AKP mitingine katılması gerektiği konusunda resmi bir yazı gönderilmiş midir? Gönderildiyse bu talimatı kim vermiştir?" diye sordu.

Tanrıkulu, ayrıca şu sorulara yanıt istedi:

"Okullarda imza sirküleri çıkartılarak tüm okul müdürlerinden, müdür yardımcılarından ve öğretmenlerden zorla imza alındığı ve mitinglere katılmalarının zorunlu olduğunun ifade edildiği iddiası doğrumudur?

Partinizin mitinglere katılımı arttırmak için şimdi de eğitimcileri, öğretmenleri mi baskı altına almaktadır?

Mitinglere katılmayan okul müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmenler sürgün mü edileceklerdir? Haklarında soruşturmalar mı başlatılacaktır?

Mitinglere katılmayan öğretmenler fişlenecekler midir?

Düzenleyeceğiniz mitingler siyasi bir partinin mitingleri değil midir? Siyasi mitinglere katılımı arttırmak için öğretmeler, eğitimciler üzerinde baskı oluşturulması demokrasi ve siyaset etikle bağdaşmakta mıdır?

Siyasi parti mitinglerine kamu çalışanlarının zorla, yayınlanan genelgelerle katılmalarının dayatılması kanunlara aykırı değil midir?"