BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,33
HABER /  DÜNYA

Çamaşır makinelerinde akıllı telefon dönemi

Geliştirilen entegre çipler sayesinde, akıllı cep telefonları gibi, akıllı beyaz eşya da mümkün oluyor. Çamaşır makineleri, enerjinin en ucu...

Abone ol

Geliştirilen entegre çipler sayesinde, akıllı cep telefonları gibi, akıllı beyaz eşya da mümkün oluyor. Çamaşır makineleri, enerjinin en ucuz olduğu zamanı algılayarak kendiliğinden çalışabilecek.
Uzaktan kontrol ve robot teknolojilerinin hızla geliştiği dünyadaki bir başka yenilik de, akıllı beyaz eşyalar. Mobil para transferi, mobil NFC ödeme, bankacılık hizmetleri, e-ticaret güvenliği, mobil kimlik konusunda devlet kurumlarına ve Türkiye’nin en önemli şirketlerine hizmet veren dijital güvenlikte dünya lideri olan Gemalto’nun geliştirdiği yeni M2M (Makinadan makinaya iletişim) sistemi sayesinde çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi beyaz eşyalar, yerleştirilen çipler sayesinde enerjinin en ucuz olduğu zamanlarda kendi kendine çalışmaya programlanabilecek.
Geliştirilen yeni sistem hakkında bilgiler veren Gemalto Telekominikasyon Ülke Müdürü Pınar Bilgin, sistemin bir çok Avrupa ülkesinde kullanıldığına dikkat çekerek, "Makinelere yerleştirilecek olan çip, onları akıllı hale getirecek. tıpkı akıllı cep telefonları gibi. Makinelerini uzaktan kontrolü mümkün olabilecek. Örneğin enerjinin günün belli saatlerinde daha ucuz olmasını algılayacak olan makineler o saatlerde kendiliğinden çalışabilecek. Akıllı çip hizmeti, firmaların ve onların ürünlerini kullanan müşterilerin en iyi hizmeti alabilmnesi için yaptığımız çalışmalardan sadece bir tanesi. Araştırmalarımızla yolumuza Gemalto olarak devam ediyoruz" dedi.
Akıllı çipler ilk önce çamaşır makinelerinde daha sonra da bir çok beyaz eşyada kullanılabilecek.
(İHA)