BIST 10.248
DOLAR 32,32
EURO 34,81
ALTIN 2.397,17
HABER /  GÜNCEL

Mitingde elektrik kesintisi iddiası

İstanbul'daki mitingin TV'lerde canlı yayınını engellemek için bazı kentlerde elektriklerin kesildiği öne sürülüyor...

Abone ol

İSTANBUL bugün düzenlenen ‘Cumhuriyet Mitingi’ni bazı televizyon kanaları canlı yayınlarken, bu yayınların izlenmesini engellemek için çeşitli illerde kasıtlı olarak elektrik kesintisi yapıldığı ileri sürüldü.

Başta Trabzon olmak üzere Gaziantep, Kahramanmaraş gibi bazı kentlerden ajans ve gazete bürolarını arayan çok sayıda vatandaş, uygulamaya tepki gösterdi.

En uzun süreli elektrik kesintisinin yapıldığı Trabzon kent merkezine, saat 08.00'den saat 14.00'e kadar, genel bakım yapıldığı gerekçe gösterilerek elektrik verilmedi. Gazeteleri arayan birçok vatandaş, elektriklerin Çağlayan’daki Cumhuriyet Mitingi’nin televizyondan izlenmesinin engellenmesi amacıyla kesildiğini ileri sürerken, kesintinin TEİAŞ’ın yıllık periyodik bakımı nedeniyle yapıldığı ve önceden planlanmış bir uygulama olduğu iddia edildi.

Yapılan elektrik kesintisin kamuoyuna önceden haber verilmemesi de tepki çekti. Valilik ve Belediye yetkilileri, kendilerine TEİAŞ veya Çoruh Elektrik A.Ş.’den herhangi bir yazı gelmediğini, bu nedenle kamuoyunun basın yoluyla kesinti hakkında bilgilendirilemediğini açıkladı.