BIST 9.729
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.440,43
HABER /  GÜNCEL

MİT TIR'larını kim ihbar etti? Flaş gelişme

Hatay Kırıkhan, Adana-Ceyhan ve Adana İncirlik park alanında 1 Ocak'ta durdurulan MİT'e ait TIR'ların aranmasıyla ilgili ihbarın kim tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

Abone ol

HATAY Kırıkhan, Adana-Ceyhan ve Adana İncirlik park alanında 1 Ocak’ta durdurulan MİT’e ait TIR’ların aranmasıyla ilgili ihbarın, Ankara’daki özel yetkili mahkemeden alınan istihbari (önleme) dinleme kararı uyarınca Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli J. Kd. Çvş. G.M. tarafından yapıldığı ortaya çıktı.

Aramayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nin talimatı doğrultusunda, Adana Cumhuriyet Başsavcıvekilliği soruşturma başlattı.

"VİCDANIM RAHAT ETMEDİ İHBAR ETTİM" 

Milliyet sinden Türker Karapınar'ın haberine göre G.M., 5 Şubat 2014’te verdiği ifadede şunları söyledi: “Dinlemelerde ‘kaçta buluşuyoruz, misafirler kaçta gelecek açık mı olsun kapalı mı olsun’ şeklindeki ifadelerden şüphelendim ve takibe geçtim. Komutanım H.G.’ye TIR’larda silah ve patlayıcı madde olabileceğini anlattım. H.G.’ye, ‘Silah ve patlayıcı madde varsa yarın bir gün bir şey olursa vicdani olarak bunun hesabını verebilecek misiniz?’ dedim. Bilahare vatandaş olarak ihbarda bulunmaya karar verdim.”

Jandarma Genel Komutanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, “Jandarmanın bazı MİT mensuplarını dinlediği ve elde ettiği bilgileri başka kaynaklara aktardığına ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğu” bildirildi.

Kamuoyuna dün yansıyan haberlerde, Jandarma’nın MİT’in 20’ye yakın elemanını dinlediği iddia edilmiş, bu nedenle Ankara İl Jandarma Komutanlığı’nda çok sayıda personelin görev yerini değiştirdiği belirtilmişti.