BIST 9.735
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.433,46
HABER /  GÜNCEL

Cemaatin ablalarını dumura uğratan soru

Yazar Emre Aköz, AK Parti aleyhine evleri dolaşan cematin ablalarının seçimlere etkisi olamayacağını yazdı.

Abone ol

Sabah si yazarı , ev sahibinin "Peki hanım kızım, ona vermeyelim de... Kime verelim" sorusuna ne ablaların ne de cemaatin cevap veremediğini yazdı.

Başbakan Erdoğan, mitinglerde "O ablalar kapınızı çalarsa, 'Başka kapıya' deyip gönderin..." sözünü yineliyor. Peki seçimlere nasıl yansır? Yazar Emre Aköz, bugünkü köşesinre bu soruya böyle cevap verdi:

DUMURA UĞRATAN SORU
Gelin bu ablalar senaryosunu bir adım öteye götürelim. Şöyle:
Diyelim ki kapıyı çalan ablalar içeri buyur edildi... Çaylar konuldu, kek ikramı yapıldı... Derken sohbetin uygun yerinde ablamız, "AK Parti'ye oy vermeyin" mesajını ortaya attı.
Ev sahibi, "Peki hanım kızım, ona vermeyelim de... Kime verelim" dediğinde... Cevapları ne olacak?
Cemaat'in en büyük açmazı işte bu: Eşyanın tabiatına aykırı olduğundan CHP'ye oy isteyememesi...
Cemaat medyası CHP'nin, Kılıçdaroğlu'nun, Sarıgül'ün haberlerini öne çıkarıyor. Ama açık açık, "CHP'ye oy verin..." diyemiyor.

ALTERNATİF YOK Kİ
"Onlar da MHP için çalışırlar..." diyebilirsiniz. Ancak oy oranlarına baktığınızda, bunun, Parti'ye haddini bildirmek isteyen Cemaat açısından fazla bir anlamı olmadığını göreceksiniz. Çünkü AK Parti değil "bir miktar", "hatırı sayılır" bir oy kaybına uğrasa dahi yine önde gidiyor.
Yani ev sahipleri, kapılarını çalan ablaları içeri buyur etseler de... Onları can kulağıyla dinleseler de... Ablaların ciddi bir etkisi olmayacaktır.
Kıssadan hisse: Oy vermemek, sandığı boykot etmek özel durumlarda başvurulacak bir strateji. Seçimin olağan hali, adaylardan birine oy vermektir.
Tam da bu yüzden, siyasette alternatif çok önemli... Erdoğan 11 yıldır Başbakan, muhalefet ona karşı bir lider çıkaramadı. Alternatif üretemeyen siyaset, kaybetmeye mahkûmdur.