BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

MİT depremine ilginç yorum

Haber 7'de MİT depremini yorumlayan Fehmi Koru, devlet içinde bir kavga olmadığını, olayın büyütülüp abartıldığını söyledi...

Abone ol

MİT-KCK depremi gündemi sallamaya devam ediyor. Star yazarı Fehmi Koru, Haber 7 ekranlarında gelişmeleri yorumladı, Erhan Çelik'in sorularını yanıtladı.

Gazeteciler.com'un derlediği habere göre, Fehmi Koru, emniyet-yargı ve MİT-Hükümet cephesinde yaşanan kırılma ve çatışmanın büyütüldüğünü, ortada ciddi bir sorun olmadığını iddia etti. "Taraf olmayı gerektirecek bir kavga yok ortada" diyen Fehmi Koru, devlet içinde Kürt sorununda çözüm anlayışları üzerinden bir çatışma olmadığını, kararı süreç boyunca Başbakan'ın yönlendirdiğini söyledi.

Fehmi Koru: Ben bütün bu olanları çok fazla büyütüldüğünü düşünüyorum. Ama bu telaşla giderse gerçekten büyüyeyecek ve hükümet de zarar görecek.

Erhan Çelik: KCK ve Kürt meselesinde iki çizginin çatıştığı söyleniyor. Bir taraf siyasi çöüm isterken diğeri güvenlik politikalarını dayatıyor deniyor.

Fehmi Koru: O zaman hükümet kendi kendiyle de kavgalı demektir. Habur'a kadar açılım ve müzakere de olabilir deniyordu. Habur'dan sonra devletin tavrı hafiften değişti. Şimdi ise tamamiyle asayiş odaklı bir politika var. Bu kararların hepsi Başbakan tarafından verildi. Bu iddiaya göre Başbakan'ın kendiyle çelişmesi gerek... Devlet içinde farklı görüşler olabilir. Ama bunun kavgaya dönüştüğü bir ortam bugün olmamalı. Sonuçta savcı bir davette bulunmuş. Ama MİT'in de kendi kanunu var. O kanunda Başbakan izni aranıyor. Bu iki çekişmede ikisi de devletin kurumlarıdır. Birinden yana diğerine karşı olmaya gerek yok. Bence taraf olmayı gerektirecek bir kavga yok. Olayın fazlaca büyütülecek bir yaynının olmadığı kanısındayım.