BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Başbakan'ın canını sıkan programlar

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, Başbakan Erdoğan'ın asabını bozan programları yazdı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan sıkı CNN Türk takipçisi çıktı. Son günlerde hedef aldığı o programlar Tarafsız Bölge ve 5N1K programı oldu. 

Bir süre önce Mehmet Ali Birand'a "Çok asabımı bozmayacak olanları izliyorum. Şunu açık net söyleyeyim haber programları, tartışmaları çok fazla takip etmiyorum çünkü tartışmalar sıkıcı oluyor" dese de sinirini bozan programlardan gözünü alamamışa benziyor. 

Dindar nesil tartışmalarında Erdoğan, eleştiri oklarını ki programın konuklarına ve sunucusuna yöneltti. İşte bu polemik sonrası Milliyet magazin ve televizyon yazarı Ali Eyüboğlu, bu ilginç durumu taşıdı.

BU MUDUR GAZETECİLİK?

(...)Erdoğan, önce CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın programında Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu’yla yazar İhsan Eliaçık’ın söylediklerine yanıt verdi.
Kalacıoğlu, YÖK verilerinden yola çıkıp, “Fakir ailelerden üniversiteye girebilen yüzde 0. Zenginlerden giren ve devam eden yüzde 75. Dönüştüreceksen bunu dönüştür” dedi.
Erdoğan, Kalaycıoğlu’na, “Fatih projesini fakir ailelerin çocuklarıyla başlattık” diyerek yanıt verdi.
AKP iktidarında ‘mücahitler’in ‘müteahhit’ olduğunu iddia eden yazar İhsan Eliaçık’ın, “Bunlar müteahhit oldu. Yeni evlere giderken evlerindeki kitapları sahaflara satıyorlar” dedi, Erdoğan’ın yanıtı sert oldu:
“Sen ne kadar zavallısın? Biz işi ehline veririz.
Fırsat buldukça CNN Türk’ü ve ‘izlemiyorum’ dediği tarzdaki programları izlediği anlaşılan Başbakan’ın hedefindeki son isim Cüneyt Özdemir’di.
Başbakan, kendi açıklaması olan, “Dindar değil de tinerci mi yetiştirelim” sözünden yola çıkıp ‘BeşN BirK’da bir tinerciyi konuşturan Cüneyt Özdemir’e çaktı:
“Bu mudur gazetecilik?”