BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Terörle mücadelenin sözü verilmez

Kanada Halk Güvenliğ Bakanı Vic Toews, savunmasız insanların, terörist amaçlı kişilerin eline düşmesini önlemenin, terör ideolojisini önlemenin de en iyi yolu olduğunu bildirdi.

Abone ol

Kanada Halk Güvenliğ Bakanı Vic Toews, savunmasız insanların, terörist amaçlı kişilerin eline düşmesini önlemenin, terör ideolojisini önlemenin de en iyi yolu olduğunu bildirdi.

YENİ TERÖRLE MÜCADELE STRATEJİLERİNİ AÇIKLADI
''Kanada Gizli Servisi'ne, Kanada halkının can ve mal güvenliği sözkonusu olduğunda ve kamu güvenliğinin tehlikede olduğu hallerde, ulaşılması gereken bilgiler için işkence yapabilecekleri talimatını veren'' Vic Toews, Kanada'nın yeni terörle mücadele stratejisini Ottowa'da açıkladı.

Hiçbir hükümet ya da devletin, terör saldırılarını önleyeceği yönünde bir garanti veremeyeceğini dile getiren Toews, Kanada'nın Hizbullah, ETA, El-Kaide, El-Şabab, Tamil Kaplanları ve Sih terör gruplarının tehdidi altında olduğunu ifade etti.

Yeni stratejinin, teröre karşı mücadele konusunda tüm devlet birimlerini daha hassas ve koordineli hale getireceğini vurgulayan Toews, şöyle konuştu:

''Kanada Gizli Servisi, Somali'den gelenler gibi ülkedeki savunmasız göçmen topluluklar arasında filizlenmeye başlayan terörist eğilimleri kontrolde daha etkin çalışacaktır. Terörizm, herhangi bir din ya da etnik gruba özgü değildir. Savunmasız insanların, terörist amaçlı kişilerin eline düşmesini önlemek, terör ideolojisini önlemenin de en iyi yoludur.''

Birçok terör organizasyonunun, Kanada gibi ülkelerde, evlerde tek kişilik eğitim yolunu izlediklerine dikkati çeken Toews, ''Yalnız kurt (lone wolf)'' olarak tabir edilen bu kişilerin etkisiz hale getirilmesinin ana hedefleri olduğunu belirtti.

Toews, yeni stratejinin, Halk Güvenliği, Savunma ve Dışişleri bakanlıkları, Kanada Gizli Servis, Kanada Kraliyet Atlı Polisi, Kanada Sınır Güvenliği Ajansı ve Kanada Uluslararası Kalkınma Ajansının çalışmalarına yoğun olarak yansıtılacağını kaydetti.