BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Mısırlı işçilere uluslararası tahliye operasyonu

İngiltere ve Fransa, Tunus'taki Mısırlı göçmen işçilerin tahliyesi için ülkeye gemi ve uçak göndermeyi planladıklarını açıklarken, Libya'dan tahliyeye bir Türk gemisi de katılıyor.

Abone ol

Libya'da Kaddafi'ye bağlı güçler ile isyancılar arasındaki çatışmalar nedeniyle ülkeyi terkedip Mısır'a kaçan binlerce yabancı işçinin tahliyesi için çabalar yoğunlaştırılıyor.

İngiltere ve Fransa hükümetleri, mahsur kalan on binlerce Mısırlı'yı tahliye etmek üzere Tunus'a uçak ve gemi göndereceklerini açıkladı.

Libya'daki şiddetten kaçan göçmenler, Tunus'ta da çok zor koşullarda yaşıyor.

Göçmenlerin acil gıda, su ve barınma yardımına ihtiyacı olduğu bildiriliyor.

Binlerce göçmen ise Libya sınırını geçmek için bekliyor.

Birleşmiş Milletler, insani bir felaket yaşanmakta olduğunu söylüyor.

BM genel sekreteri Ban ki-Moon, dünkü açıklamasında Libya'dan kaçan mültecilerin toplu tahliye edilmesi çağrısını yapmıştı.

Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiseri Antonio Gutteres de bağışçı ülkelerden mültecilerin evlerine dönebilmesi için uçak temin etmelerini istemişti.

Tunus'taki geçici hükümetin rakamlarına göre, geçen hafta boyunca Libya'dan Tunus'a kaçan kişi sayısı 80 bini buldu.

Türk gemisi Mısırlıları taşıyor

Bir hafta önce İstanbul'dan Libya'ya giden bir Türk gemisi, tahliye edilecek Türkiye vatandaşı kalmadığı için Mısır vatandaşlarını taşıyacak.

Tripoli Limanı'nda iki gün bekleyen geminin, Türk ve Mısırlı yetkililerin yaptığı görüşmeler sonucunda, Mısır vatandaşlarının tahliyesini sağlayacağı belirtildi.


Mısır'ın İskenderiye Limanı'na gitmek üzere sabah saatlerinde hareket edecek gemiye, bin 50 Mısır vatandaşının alınacağı kaydedildi.

35,860 bin Çinlinin tahliyesi tamamlandı

Libya'da bulunan toplam 35 bin 860 Çin vatandaşının tahliyesinin dün tamamlandığı bildirildi.

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Song Tao, 12 ülkenin 2100 vatandaşının da Libya'dan Çin tarafından tahliye edildiğini açıkladı.

Bakan Yardımcısı Song Tao, bu operasyonunun Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurulduğu 1949 yılından bu yana merkezi hükümet tarafından düzenlenen en büyük çaplı tahliye harekatı olduğunu belirtti.