BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.471,33
HABER /  MEDYA

Mısır'daki TRT Muhabiri için şok haber

TRT Muhabiri Metin Turan'ın gözaltı süresi 15 gün uzatıldı.

Abone ol

Mısır'da cumartesi gününden beri gözaltında bulunan TRT Muhabiri Metin Turan'ın gözaltı süresi 15 gün uzatıldı. Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği bu karar üzerine savcılığa itirazda bulundu.

Mısır'da ordunun 3 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbeye karşı Kahire'deki Rabia Adeviyye ve Nahda meydanlarını dolduran binlerce kişiye yönelik olarak 14 Ağustos'ta gerçekleştirilen katliamın ardından geçtiğimiz Cuma günü de gösteriler düzenlenmiş; çok sayıda darbe karşıtı göstericinin hayatını kaybettiği bu gösterilerin ardından bir grup eylemci Kahire'deki El Fetih Camii'nde mahsur kalmıştı.

Cami dışında toplanan ve 'Baltacı' olarak anılan suç gruplarının ve güvenlik güçlerinin saldırısından korkan eylemciler cumartesi öğle saatlerine kadar camiden çıkmamıştı. Aralarında AA muhabiri Hibe Zekeriya ve TRT muhabiri Metin Turan'ın da bulunduğu bazı gazeteciler de camide mahsur kalanlar arasındaydı.

Mısır güvenlik güçlerinin cumartesi öğle saatlerinde camiye düzenlediği operasyonun ardından AA ve TRT muhabirleri de gözaltına alınmış, Hibe Zekeriya kısa bir süre sonra serbest bırakılırken, yapılan tüm girişimlere rağmen TRT muhabiri Metin Turan'ın özgürlüğüne kavuşması sağlanamamıştı.

Tora Cezaevi'nde tutulduğu söylenen Turan'ın gözaltı süresi Mısır yetkilileri tarafından 15 gün daha uzatıldı.