BIST 10.847
DOLAR 32,18
EURO 34,88
ALTIN 2.493,25
HABER /  GÜNCEL

Mısır'da ordu ile muhalefet karşı karşıya

Kahire'deki Tahrir meydanında dün gece yarısı bir araya gelen binlerce kişinin, Mübarek ile yakınlarının yargılanması talebiyle yaptığı gösteriye ordu müdahele etti. Operasyonda ölen ve yaralananlar var.

Abone ol

Mısır'ın başkenti Kahire'de dün gece yarısı düzenlenen protesto gösterilerinde en az 1 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı.

Dün gece, kentin merkezindeki Tahrir Meydanı'nda eski devlet başkanı Hüsnü Mübarek ve ona yakın isimlerin yolsuzluktan yargılanmasını isteyen bir gösteri yapılmış ve ordu göstericilere müdahele etmişti.

Ordu göstericilere müdahale edilirken gerçek mermi kullanılmadığı yönünde açıklamalar yaptı.

Ancak Kahire hastanesinden kaynaklar, gösterilerde 2 kişinin ateşli silahlarla vurularak öldüğünü söylüyor.

Mısır Sağlık Bakanlığı şu ana kadar gösteriler sırasında bir kişinin öldürüldüğünü doğruladı.

Bakanlığa göre yaralı sayıs ise 71.

Konu hakkında basına açıklamada bulunan bir ordu sözcüsü ise askerlerin göstericileri uyarmak amacıyla, kuru sıkı mermilerle ateş ettiklerini savundu.

Mısır ordusundan daha önce yapılan açıklamada, askerlerin ''başkaldırı eylemleriyle karşılaştıkları'' ve ''sokağa çıkma yasağını can kaybı olmadan uygulamaya koydukları'' belirtilmişti.

Mısırda gece yarısı düzenlenen gösterileri dağıtan askerler saat 02.00 ile 05.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Askerlerin müdahalesi ardından dağıldıktan sonra bugün yine Tahrir Meydanı'na giden bazı göstericiler, meydanın bir kesiminde oluşan kan gölünü göstererek, arkadaşları arasında ölen ve yaralananlar bulunduğunu kaydetti.

Sokağa çıkma yasağının ardından Tahrir Meydanı'na giden 2000 kadar gösterici, meydanda toplanarak protesto gösterilerisi yaptı.

Tahrir meydanında dün gece yarısı bir araya gelen binlerce kişi, Mübarek ile Mübarek'e bağlı üst düzey Mısırlı yetkililerin yargılanması talebiyle gösteri başlatmışlardı.

Yargılanması istenenler arasında, Mübarek'in istifaya zorlanması ardından geçici devlet başkanlığını üstlenen, Mareşal Muhammed Hüseyin Tantawi de var.