BIST 10.046
DOLAR 32,52
EURO 34,76
ALTIN 2.401,84
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da taşlı sopalı çatışma

İstanbul Sultangazi'de bir dernekte arama yapan Terörle Mücadele Şube polislerine taşlı saldırı gerçekleştirildi. İlçede sıcak saatler yaşanıyor.

Abone ol

Sultangazi ve Gaziosmanpaşa’da terör örgütü DHKP-C’ye yönelik helikopter destekli şafak operasyonu düzenlendi.

 İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziosmanpaşa ve Sultangazi’de terör örgütü DHKP,'ye yönelik birçok adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Sabahın erken saatlerinde başlayan operasyona özel harekat ve çevik kuvvet ekipleri de katıldı. Polis helikopteri de havadan operasyona destek verdi.

Baskın yapılan Gazi Özgürlükler Derneği’nde polisin aramaları devam ederken Çevik kuvvet ekipleri de dernek çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Polisin aramalarının devam ettiği sırada derneğin bulunduğu Fevzi Çakmak Caddesi başına gelen bir grup eylemci, caddeyi çöp konteyneri ve tahtalarla trafiğe kapattı. Sloganlar atan grup, operasyonun yapıldığı dernek önünde güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisini taş yağmuruna tutması üzerine gergin anlar yaşandı.

Çevik Kuvvet polisleri, guruba müdahale etti. Ara sokaklara kaçan gurup ile polis arasında kovalamaca başladı. Kovalamaca sonunda bazı şahıslar gözaltına alındı. İlçede gergin dakikalar devam ediyor.

Dernekte bulunan çok sayıda doküman polis ekipleri tarafından alınarak kamyona yüklendi.

ÇATIŞMA İLE İLGİLİ FOTOĞRAFLAR/ GALERİ