BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,54
ALTIN 2.384,39
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Dışişleri Bakanlığı sahillere açılıyor!

Diplomasi haberlerinde kullanılan "Ankara böyle düşünüyor" sözleri değişecek. Dışişleri iki ile daha temsilcilik açacak.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, diplomatik faaliyetlerin artık sadece Ankara ve İstanbul'dan yürütülmeyeceğini İzmir ve Antalya'da da Dışişleri Bakanlığı temsilciliği açma kararı aldıklarını açıkladı.

Bakan Davutoğlu, İzmir'de tedavi izin getirilen Libya'lı yaralılaran durumlarıyla ilgili brifing aldı. Dış politikaya katkılarından dolayı İzmir'e teşekkür eden Davutoğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümet'in talimatıyla dış politikanın artık sadece Ankara'dan yönetilmeyeceğini belirterek şunları söyledi:

"Diplomatik faaliyetlerin Türkiye sathına yayılmasını istiyoruz. Bunun örneğini gerçekleştirmek için bir yasa değişikliğiyle İzmir ve Antalya'da Dışişleri Bakanlığı temsilciliği açma kararı aldık. Haziran 2011'de İzmir'de Dışişlerli Bakanlığı temsilciliği faaliyete geçecek. Bratislava'da görevli Büyükelçi Dicle Kopuz'u İzmir temsilcisi olarak atadık. İzmir diplomasinin merkezlerinde biri olacak. Uygun şartlar ofis tahsisinde Vali ve İzmir Büyükşehir Belediyle Başkanı ve İzmir milletvekillerine teşekkür ediyorum. Temsilcilikle birlikte tarihi ticaret merkezi konumunun yanı sıra diplomatik merkez konumuna gelecek. İzmir'deki 50 fahri 6 konsolosla toplandık. Bu gelişmeyle sayıları daha da artacak. İzmir'de Uluslararı toplantılar yapacağız. İlk olarak Avrupa Konseyi İnsan Hakları Asamblesini 26-27 Nisan'da İzmir'de yapacağız. Benzer faaliyetlerin sayısı önümüzdeki dönem de artacak. İzmir'i dünyada hak ettiği konuma getirmek için çalışacağız."