BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.384,92
HABER /  DÜNYA

Mısır'da en kritik cuma!

Mısır'da bugün Mursi destekçilerinin yanı sıra Sisi'nin çağrısına uyarak darbe taraftarları da meydanlara indi.

Abone ol

AJANSLAR- Mısır’da devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları, darbeyi protesto etmek amacıyla Adeviye Meydanı’nı doldurdu. 

Bunun yanı sıra ordunun yaptığı sokağa çıkma çağrısına binlerce darbe taraftarı uydu. Kahire sokaklarında binlerce asker ve polis var.

İŞTE DARBE KARŞITLARININ DOLDURDUĞU ADEVİYYE MEYDANI

adeviyye.jpg


TAHRİR MEYDANLARI ASKERİN ÇAĞRISIYLA BU KADAR DOLDU

Mısır'da Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi' nin, darbe destekçilerini meydanlara çağırması ile birlikte Tahrir meydanı' nda Mursi karşıtı göstericiler toplandı.

tahrir-.jpg


CUMA NAMAZI KILINDI

Rabiatu'l Adeviyye Cuma hutbesinden: "Barışçıl tutumumuzdan asla dönmeyeceğiz, zira Mısırlı'nın kanının dökülmesini haram biliyoruz. Arkak arkaya gelen bu zulüm ve zorluklar kesinlikle geçicidir Biz Sisi'ye diyoruz ki eğer geri dönmezsen pişman olacaksın. durum çok şiddetli ya Rab! Çok sabrettik, bize vadettiğin zaferi bize indir ya Rab!"

DARBE TARAFTARLARI DA MEYDANA İNİYOR

Mısır'da, Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin halka "meydanlara inme çağrısının'' ardından Mısır ordusu da Kahire'nin doğusundaki Rabiatu'l Adeviye Meydanı'ndaki göstericilere, silaha sarılmama ve barışçıl gösteri yapma çağrısında bulundu.

Askeri helikopterlerle meydana atılan bildiri broşürlerinde, "Silahlı kuvvetler, güçlü ve güvenli bir ülkenin mücadelesini veriyor. Ordu, din ve insanlık düşmanlığı yapmaz, hayatı ve özgürlüğü tehdit edici bir faaliyette bulunmaz. Sana destek olan kardeşine silah doğrultma. Hep beraber şiddete ve teröre karşı duralım" ifadesine yer verildi.

Kahire'deki Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda yaklaşık bir aydır darbe karşıtı gösteriler düzenleniyor.

Darbe yanlılarının düzenleyeceği gösteri için askerler sokak satıcılarına ücretsiz olarak Sisi sisi-fotografi.jpgposterini dağıttı. Satıcılar ücret karşılığı Mısırlılara posterleri pazarlıyor.

ORDUDAN TEHDİT: GÜÇ KULLANIRIZ

Mısır rakip gösterilerin yapılacağı gergin bir güne girerken, Mısır Ordusu 'şiddet ve terörle' mücadele etmek için güç kullanacağı uyarısında bulundu.

Genelkurmay Başkanı General Abdülfettah el Sisi daha önce, 'potansiyel terörizmle' mücadele adına yetki vermeleri için halkı protesto gösterileri yapmaya çağırmıştı. 

'Kara teröre karşı güç kullanacağız'
Mısır Ordusu Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, 'Mısır Ordusu'nun kendi halkına karşı hiçbir zaman silah kullanmayacağını yeniden hatırlatırız. Ancak şiddete ve inancı, ulusu olmayan kara teröre karşı silah kullanılacaktır' denildi.