BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Yangını şoför mü çıkardı ?

İzmir’in Gaziemir ilçesi Sarnıç mevkiinde öğle saatlerinde başlayan orman yangını sürerken, yangının bölgeden geçen seyir halindeki bir TIR ...

Abone ol

İzmir’in Gaziemir ilçesi Sarnıç mevkiinde öğle saatlerinde başlayan orman yangını sürerken, yangının bölgeden geçen seyir halindeki bir TIR şoförünün söndürmeden attığı sigara izmaritinin, dorsedeki yatakları tutuşturması sonucu, şoförün aracını kurtarmak için yatakları aşağı atmasıyla başladığı iddia edildi.

ORMAN YANGINI ÇEVREYİ DE TEHDİT EDİYOR
Alevler, bölgedeki rüzgarın da etkisi ile güneydoğu yönünde ilerlerken, mobilyacılar sitesindeki fabrikaları da tehdit ediyor.
Saat 14.10 sıralarında Sarnıç Piknik Alanı ile İzmir-Aydın eski otoyolunun geçtiği Kısıkköy ve Adnan Menderes Havalimanı yakınlarındaki kızılçam ormanlarında başlayan yangın, yaklaşık 2,5 saattir sürüyor. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı üç uçak ve 4 helikopter havadan müdahale ederken, yerden de 16 arözöz ekibi ve dört de dozer, iki noktadan başlayan ve üç noktada devam eden alevleri söndürmek için yoğun bir çalışma yapıyor. Ekiplerin bu yoğun çalışması sonucu yangında havalimanına yakın iki bölgedeki alevler söndürülürken, yangın güneydoğu yönünde, kuvvetli rüzgarın da etkisi ile ilerliyor.
Kızıl alevler, bölgedeki Kısıkköy Mobilyacılar Sanayi Sitesi’ndeki bir fabrikayı tehdit ederken, söndürme çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin de desteği ile bu yöne kaydırıldı. Alevlerin bölgedeki pancar tarlalarını da etkilediği ve ürünlerin yandığı kaydedildi.

YANGINI ŞOFÖR MÜ ÇIKARDI ?
Öte yandan, İHA’ya konuşan bölgedeki görgü şahitleri, yangını bir TIR şoförünün çıkardığını iddia etti. İddiaya göre, içtiği sigaranın izmaritini yanar vaziyette atan sürücünün, dorsesinde yüklü yatakları tutuşturduğu ve bölgeden geçerken, aracının yanmaması için aşağı attığı yanar vaziyetteki yataklardan alevlerin ormanlık alana sıçradığı ifade ediliyor.
Öte yandan, yangının önce iki, ardından da üç ayrı noktadan başladığını dikkate alan jandarma, sabotaj ihtimalini de gözönünde bulundurarak araştırmalarını sürdürüyor. Bölgedeki hayvanların da etkilendiği yangın iki ayrı noktada kısmen kontrol altına alınırken, güneydoğu yönünde önünün kesilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.
(İHA)