BIST 10.287
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.397,12
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Bahçeli’nin gözlerine "prompter" ayarı <br/> <br/>Ankara - Milliyetçi Hareke...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Bahçeli’nin gözlerine "prompter" ayarı

Ankara - Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, katarakt ameliyatı oldu.
Bulanık görme şikayetiyle gittiği hastanede birer hafta aralıklarla gözlerinden ameliyat olan Bahçeli’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Prof. Dr. Fatih Karel, operasyonla ilgi bilgi verdi.

Gül’den “Mursi” açıklaması
İstanbul - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mursi’nin serbest bırakılmasının Mısır’da normalleşme sürecini kolaylaştıracak bir adım olacağını söyledi.
Gül, Mısır’da meydanlara çıkan vatandaşlara da çağrıda bulunarak, "Büyük yığınları her zaman kontrol altında tutmak mümkün olmaz. Tabi istenmeyen olaylar, kaos ortamı ortaya çıkabilir. Bunlar kaygı verici" dedi.


Kahire’de gergin Cuma
Darbe taraftarlarıyla karşıtlarının gösteri yaptığı Kahire’de, binlerce asker ve polis yoğun güvenlikleri aldı. Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi’nin "meydanlara inin" çağrısının ardından darbe yandaşları Tahrir Meydanı’na akın etti.
Adeviye Meydanı’nda ise darbe karşıtları gösteri yapmaya başladı. Göstericiler meydanda topluca cuma namazı kıldı. Namazı kıldıran Müslüman Kardeşlerin önde gelen isimlerinden Şeyh Abdülrahman el Bar, Cuma hutbesinde gösterilerin barışçıl şekilde gerçekleşmesinden asla vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Bakan Yıldız’dan Tüpraş açıklaması
Hakkari’de bulunan Enerji Bakanı Taner Yıldız, Tüpraş’ta yapılan denetimlere ilişkin konuştu. Yıldız, “Tüpraş’a yapılan denetim kaçakçılık ithamıyla yapılan bir denetim değildir. Kaçak elektrik kullanmak hem kul hakkına girer hem de devlet hakkına’’ dedi.


Antalya’nın ciğerleri yandı
Antalya - Antalya’nın Manavgat ilçesinde Türkbeleni Ormanı’nda yangın çıktı. Havadan ve karadan yapılan söndürme çalışmalarının ardından alevler yerleşim yerine sıçramadan kontrol altına alındı. Yangında 4 hektar kızılçam ormanı kül oldu.


HES şantiyesine bombalı saldırı
Tunceli’de bulunan Dinar Hidroelektrik Santrali ve regülatör işletmesi şantiyesine giren silahlı bir grup, ana kumanda makinesine bombalı saldırı düzenledi. Zaman ayarlı patlayıcıyı maddeyle yapılan saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, kumanda merkezinin duvarları yıkıldı.


12 yaşındaki çocuğa haciz şoku
İstanbul’un Bağcılar ilçesinde yaşayan Kural ailesi, 12 yaşındaki çocukları için gelen haciz tebligatı sarsıldı. Kredinin çekildiği tarihte oğullarının 3 yaşında olduğunu belirten Hüseyin Kural, yaklaşık 9 bin liralık borç karşısında şaşkına döndüklerini söyledi. Konuya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri de el koydu.


Tren altında ölümle dans
Amsterdam - Hollandalı gençlerin yeni adrenalin eğlencesi tren altına yatmak. Yasak olmasına rağmen trenin gelmesine az bir süre kala raylar arasına uzanan çılgın kişi, görenleri dehşete düşürüyor. Trenin üzerinden geçmesinin ardından zafer çığlıklar atan genç, görüntülerini ise sosyal paylaşım sitelerinde yayınlıyor.

Fatih Terim basın mensuplarıyla maç yaptı
Lyublyana - Galatasaray’da yeni sezon hazırlıkları Slovenya’nın Bled kasabasında yapılan antrenmanla devam etti. İdmanın ardından Fatih Terim’in de aralarında bulunduğu teknik heyet ve gazeteciler yarı sahada çift kale maç yaptı. Heyecanla izlenen karşılaşmada basın mensupları 10’a 3’lük skorla mağlup oldu.


Serdar Denktaş programda rahatsızlandı
Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, katıldığı bir televizyon programında rahatsızlandı. Sunucu, Denktaş’ın “Kendisini iyi hissetmediğini söylemesi” üzerine yayını kesti. Programdan ayrılan Serdar Denktaş’ın evinde dinlenmeye çekildiği, durumunun iyi olduğu öğrenildi.
(İHA)