BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.496,61
HABER /  GÜNCEL

Mısır: Mursi yanlısı kızlara 11 yıl hapis cezası

Mısır'da devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 21 kadın destekçisi geçen ayki protesto eylemi nedeniyle 11'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.Hüküm giyenlerin yedisi 18 yaşın altında.

Abone ol

Mısır'da devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 21 kadın destekçisi 11'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hüküm giyenlerin yedisi 18 yaşın altında ve cezalarını ıslahevinde çekecekler.

Sanıklar aralarında terör örgütüne iyi olmak, trafiğe engel olmak, sabotaj ve geçen ay İskenderiye'de düzenlenen bir gösterine güç kullanmaktan suçlu bulundu.

Mahkeme ayrıca altı Müslüman Kardeşler liderini de protestoları kışkırtmak suçlamasında 15 yıl hapse mahkum etti.

Bu sanıkların gıyaben yargılandığını söyleyenler de var.

Bu arada resmi haber ajansı MENA Müslüman Kardeşler hareketiyle bağlantılı 17 din adamının da Garbiye kentinde gözaltına alındığını duyurdu.

Din adamları camilerde ordu ve polise karşı eylem için kışkırtma yapmakla suçlanıyorlar.

MENa ayıca 2011'de Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan eylemler sırasında bir avukatı kaçırıp işkence yapmakla suçlanan sekiz kişinin de yargılanacağını bildirdi.

Sanıklar arasında Müslüman Kardeşler hareketine yakın bir isim olarak bilinen Mahmu El Hudeyrui, Mursi döneminde Gençlik Bakanlığı yapan Usame Yasin ve El Cezire Televizyonu sunucularından Ahmed Mansur da var.

Ordunun geçen Temmuz'da darbe yaparak yönetime el koymasından sonra binlerce Müslüman Kardeşler ve diğer İslamcı hareketlerin üyesi gözaltına alındı.

Yetkililer bu tutuklamaları 'teröre karşı mücadele' diye gösteriyor.

Mursi'nin yeniden cumhurbaşkanlığına getirilmesini talep eden ve aralarında çok sayıda Müslüman Kardeşler üyesinin yer aldığı protesto gösterileri esnasında güvenlik güçleri ile karşı karşıya gelen yüzlerce kişi öldürülmüştü.