BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Kamer Genç açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Engin, Kamer Genç'in Emine Erdoğan'a yönelik sözleri ve sonrasında yaşananları doğru bulmadığını söyledi.

Abone ol
Ankara'yı karıştıran CHP'li Kamer Genç'in Emine Erdoğan'a yönelik sözlerine CHP'den resmi açıklama geldi. Genel Kurul'da konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yapılanları doğru bulmadıklarını söyledi.
 
Genel Kurul’da tartışma aralıklarla sürerken Ak Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP’lilere tepki gösterdi. Atatürk eğer yaşasaydı CHP'yi Meclis'ten kovacağını iddia eden Aydın'a tepki ise CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'dan geldi. Aydın'ın "ben demokratık, kadın haklarını savunuyorum" sözlerini takiyye olarak nitelendiren Altay, "Atatürk'ü delik deşik ettiniz şimdi de onun arkasına sığınıyorsunuz" diye konuştu.

"MÜDAHALE ŞIK OLMADI"

Partilerinin tavrını Meclis kürsüsünden ifade edeceğini söyleyen Altay, bir süre sonra yeniden çıktığı kürsüde şunları söyledi:

“Japonya Büyükelçiliği’nde Sayın Hanımefendiye yönelik ifade hoş olmamıştır, uygun düşmemiştir. Sayın Milletvekilimiz de Ankara içinde olduğu için kendisinin Japonya topraklarında olduğunu unutmuş olması gerek. Türkiye’nin devlet geleneklerinde bir hanımefendinin hükümet görevlileri varken konuşmasını garipsediğinden kaynaklı. Sayın Genç’in tepkisi ne kadar uygun değilse, ne kadar doğru değilse bir Sayın Bakan’ın ve Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı koruma mensuplarının Japonya topraklarında Türkiye’nin milletvekiline yönelik fiziki müdahaleleri de şık olmamıştır. Bir uygun olmayan durum başka bir uygun olmayan durumla örtüşmüş ve ülkemiz açısından hiç de şık olmamıştır. Keşke hanımefendi orada konuşurken Türkiye Cumhuriyeti’nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı öyle konu mankeni gibi yanında durmasaydı. Keşke aynı tepkiyi Rize Belediye Başkanı ‘Kürt kadınlarını ikinci eş olarak alın’ dediği zaman da iktidar milletvekilleri gösterseydi. Keşke, içinde kadın sanatçıların da bulunduğu gruba ‘Ulan hepiniz oradaydınız’ da denmeseydi. Örnekleri çoğaltmak mümkün, o yüzden bu tartışmayı burada bitirelim.”