BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,84
ALTIN 2.400,09
HABER /  GÜNCEL

Mısır krizi: Mursi orduyu göreve çağırdı

Yoğun protestolara rağmen anayasa taslağını 15 Aralık'ta referanduma sunmakta kararlı olan Mısır lideri, orduya "güvenliği sağlama" emri verdi.

Abone ol

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, muhalefetin ısrarla karşı çıkmasına rağmen gerçekleştirmek istediği anayasa referandumunda güvenliği sağlaması için orduya emir verdi.

Kahire'deki BBC muhabiri Jon Leyne, bu adımla ülkenin yeniden askeri idareye döndüğü endişelerinin artacağına dikkat çekiyor.

Müslüman Kardeşler hareketi üyesi Mursi, kitlesel protestolar üzerine, yetkilerini büyük oranda artıran kararnameyi iptal etmiş ancak 15 Aralık'ta yeni anayasa için yapılması planlanan referandumu iptal etmekten

kaçınmıştı.

Muhalefet liderleri, yarın yeniden gösteriler düzenlenmesi için çağrı yapıyor.

İslami gruplar ise karşı gösteriler düzenlemeye hazırlanıyor. Mısır sokaklarında kanlı çatışmalar olmasından endişe ediliyor.

Mısır Cumhurbaşkanı'nın meşrubat, sigara ve bira gibi mallardan alınacak vergileri büyük oranda artırması da eleştiriliyor.

Devlete ait Ahram gazetesi, vergi artışlarıyla ilgili haberini, Mursi'nin Facebook sayfasında bugün yer alan bir duyuru üzerine yaptı.