BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  GÜNCEL

Misimovic Galatasaray'ı karıştırabilir

Galatasaray'da Misimovic krizi. Hagi'nin kovduğu Boşnak futbolcu için yönetimin hamlesi ortalığı karıştırabilir.

Abone ol

Galatasaray'ın eski sportif direktörü Mustafa Turgun, Başkan Adnan Polat'ın Misimovic konusunda Hagi'ye baskı yapması durumunda Rumen teknik adamın bunu kabul etmeyeceğini ve iplerin kopabileceğini söyledi.

Radyospor'a açıklama yapan Turgun, ''Misimovic çift taraflı hata içeriyor. Hagi doğru olanı yaptı; Misimovic konusundaki kararını önce futbol şubesiyle paylaştı. Basınla değil. O dönem yönetim buna karşıyız demedi. Birinci toplantıda oyuncunun kadro dışı bırakılmasını kabul ettiysen bunu bu kararın arkasında duracaksan." dedi.

Mustafa Turgun, "Başkan, sonradan 'Hoca bu oyuncuyu takıma geri al' derse ipler kopar. Eğer böyle olursa Hagi, soyunma odasındaki otoritesini kaybeder. Başkanımızın Hagi'ye Misimovic konusunda baskı kuracağını sanmıyorum. Kurması durumunda sonu tatlı olmaz. Hagi'nin Misimovic'le ilgili kararına ilk planda onay vermişse bunun sonuna kadar arkasında durmalı. Hagi'ye bu konuda baskı olursa, teknik direktörün alanına ve işine müdahale etmiş olursunuz; ki Hagi bu şekilde çalışmaya devam etmez" şeklinde konuştu.

DOĞUM GÜNÜ SİTEMİ YÖNETİMEYDİ
Hagi'nin doğum günüyle ilgili serzenişinin yönetime yönelik olduğunu belirten Turgun, "3 haftadır, yönetime yakın çevreler Hagi aleyhine yorumda bulunuyorlar. Hagi, Türkiye ve Türk basınını ve dengeleri çok iyi biliyor. Hagi'nin, 5 Şubat'ta doğum günümü hatırlamadınız siteminin adresi bellidir. Umarım mesaj doğru yere ulaşmıştır. Bu tür bir ortamda işinizi ne kadar sağlıklı yapabilirsiniz ki?" diye konuştu.

HAGI TANIDIĞIM EN İYİ TEKNİK ADAMLARDAN BİRİSİDİR
Hagi'nin çok iyi bir taktisyen olduğunu belirten Mustafa Turgun, "Hagi, ben bunu beklemiyordum derken, 'Ben bile bu kadar iyisini beklemiyordum' demek istedi. Kendisiyle çalıştım ve çalıştığım en iyi teknik direktörlerdendir. Hafta içerisinde yaptırdığı taktik antrenmanları çok az teknik adamda gördüm. Hagi, tanıdığım en iyi teknik adamlardandır. Hagi, futbolculuğunda ofansif bir oyuncu olduğu için teknik direktör olarak da önce ofansı düşünüyor" diye konuştu.

FLORYA'DA AĞIRLIĞINI KOYDU
Hagi'nin Florya'da kontrolü eline aldığını ifade eden Turgun, "Eskişehirspor maçında farklı olan futbolcuların yüz ifadeleri ve istekli olmalarıydı. Florya'da sezon başında ahenk yoktu. Şu anda Hagi ağırlığını koymuş durumda; elinde daha zengin bir kadro var. Kimsenin yeri garanti değil. Hagi, son derece keskin bir kişiliğe bakar. Hangi oyuncu savaşçı ona bakar ve onu oynatır. Önümüzdeki günlerde sürpriz oyuncuları sahada görürsek şaşırmayalım" dedi.