BIST 10.219
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.452,95
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'nin peşinde olduğu iki futbolcu

Şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe gelecek sezonun kadrosu için şimdiden çalışmalara başladı.

Abone ol

Sarı-lacivertli yönetimin, Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın isteği doğrultusunda Manisaspor'da forma giyen Yiğit İncedemir ile Portsmouth'da top koşturan Nadir Çifti'nin peşinde olduğu ortaya çıktı.

Championship ekiplerinden Portsmouth’ta 20 maçta forma giyen Nadir, 2 gol kaydetti. Ezeli rakip Galatasaray da, Yiğit İncedemir’i renklerine bağlamak için çaba harcıyor.

MANİSA'YA 4 MİLYON EUROLUK TEKLİF

Milliyet'ten Nevzat Dindar ve Yusuf Kobal imzalı habere göre Fenerbahçe'nin, Manisaspor'la sözleşmesini 2014'e uzatan 25 yaşındaki milli ön libero Yiğit İncedemir için kulübüne 4 milyon euroluk teklif yaptı. Ege ekibinin, Galatasaray'ın da talip olduğu Yiğit için 5 milyon euro istediği öğrenildi.

Sarı-lacivertli yönetimin, orta sahadaki savaşçı oyunuyla büyük takdir toplayan ve A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink'in de gözüne giren Yiğit konusunda ısrarlı olduğu ve Başkan Aziz Yıldırım'ın transfer için bizzat devrede olduğu belirlendi.

TEKLİFİ BABASI DOĞRULADI

Sarı-lacivertliler, teknik patron Aykut Kocaman'ın ısrarla kadrosunda görmek istediği Portsmouth'un 19 yaşındaki golcüsü Nadir Çiftçi için pazarlıklara başladı. Hiddink tarafından geçen ay Hollanda ile yapılan özel maçın kadrosuna davet edilen, ancak evrakları yetişmediği için bu karşılaşmada forma giyemeyen Nadir'e yapılan teklifi babası Yadin Çiftçi doğruladı.

Milliyet'e konuşan Yadin Çiftçi, Nadir'in yaklaşık üç ay sonra serbest kalacağını belirterek, "Önünde çeşitli alternatifler var. Menajeri Salvador de Miranda bir süre önce Türkiye'ye gitti. Sonuçta Nadir için önemli olan kendini geliştirebileceği, forma şansı bulabileceği bir kulüpte oynamak. Fenerbahçe'nin ilgisi elbette bizleri onurlandırdı. Ayrıca Almanya'dan da bir kulüp Nadir'i istiyor. Yine de bizim gönlümüz Türkiye'de oynamasından yana" dedi.

Hiddink ve yardımcısı Oğuz Çetin'in 2 kez İngiltere'de Nadir'i izlediğini de aktaran Çifçi, "Nadir'de gelecek olduğunu gördüler ve ona gelecekte ihtiyaç duyacaklarını dile getirdiler. Bu görüşmelerden sonra da zaten Nadir tercihini Hollanda yerine Türkiye'den yana kullandı" ifadelerini kullandı.