BIST 10.899
DOLAR 32,16
EURO 34,97
ALTIN 2.455,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Misafirperverliğin kenti Şanlıurfa

4. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında, yurt içi ve yurt dışından gelen 160 misafir Şanlıurfalı 22 evde mihmandar ailelerce ağırlandı

Abone ol

Şanlıurfa Valiliği'nin geleneksel hale getirdiği Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında yurt içi ve yurt dışından Şanlıurfa'ya gelen misafirler mihmandar aileler ile bir araya geldi.

4. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları kapsamında her yıl yapılan etkinlik, yurt içi ve yurt dışından gelen 160 misafir Şanlıurfalı 22 evde mihmandar ailelerce ağırlandı. Misafirlere, Şanlıurfa'nın en beğenilen yemeklerini sunan aileler, unutamayacakları anlar yaşattı.

Dün sıra gecesine katılan ve bugün Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezen misafirler, organizasyondan oldukça memnun kaldıklarını dile getirerek, organizasyonun düzenlenmesini sağlayan başta Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan olmak üzere, emek veren herkese teşekkür etti.

Mihmandar ailelerce son derece sıcak karşılanan misafirler gördükleri yakınlık ve ilgi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. İyiliğin kalbine geldiklerini söyleyen misafirler, ilk gün "İyiliğin Kalbine Yürüyüş" etkinliğine katıldı. Altın Sofra İyilik Ödülleri'nin dağıtım töreninden sonra konser ve diğer etkinliklere katılan konuklar, ikinci günde mihmandar ailelere konuk oldu.

Buluşmalar kapsamında Şanlıurfa'ya gelen Make-A-Wısh Foundatıon (Bir Dilek Tut Derneği) Üyesi Alman Kristina Steinbuchel, Şanlıurfa'yı çok beğendiğini ve halkını çok misafirperver bulduğunu belirterek, "Halkı çok misafirperver, çok sıcak ve güler yüzlü buldum. Yemekleri çok lezzetli ve gelenek görenekleri çok güzel.

BÖYLE AĞIRLAMA KOSEPTİ YOK

Evde ağırlama konsepti dünya çapında duyurulması gereken bir özellik olduğunu düşünüyorum. Çünkü bunun bütün insanlığa duyurulması gerekir. Hiçbir şey olmasa bile bu çok samimi olay. Gelecek yıl, bu etkiliğe gençlerin daha büyük ölçüde dahil edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu çok güzel bir organizasyon, dünya çapında bir organizasyon çok daha iyi duyurulmalı" dedi.

Hollanda, Tanzanya, Türkmenistan, Suriye, Kosova'dan gelen ve Reşit Karakaş ile ailesinin evinde ağırlanan misafirler, kenti çok beğendiklerini ve gördükleri ilgi ve sıcaklık karşısında gerçekten çok etkilendiklerini ifade ettiler.

Bu arada bugün 11 Nisan Stadyumunda Ferhat Göçer konseri ile devam edecek olan 4. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları, lazer ve havai fişek gösterileri ile sona erecek.