BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte CHP’yi iktidara taşıyacak yönetim!

CHP'nin yeni yönetim listesi açıklandı. Baykalcıların silindiği listede çok sayıda yeni isim de dikkat çekiyor.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA-
Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı ile yeni bir rüzgar yakalayan CHP’de partiyi iktidara taşıyacak yeni yönetim de belli oldu.

Yeni Parti Meclisi’nde İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Umut Oran, Sencer Ayata, Süheyl Batum, Hurşit Güneş gibi isimler dikkat çekti. Baykal dönemi MYK'sının üzeri 4 isim dışında çizildi. Parti Meclisi üyeleri de yüzde 80-90 oranında değişti.

CHP’nin 3. Olağan Kurultay’ında asıl seçim heyecanı Parti Meclisi üyeleri için yaşandı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Önder Sav ve İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin arasında tam bir liste savaşı yaşandı. Yapılan pazarlıkların ardından ortaya güç dengelerini gözeten bir liste çıktı.

BAYKALCILAR SİLİNDİ

Baykal dönemindeki MYK'nın tamamı neredeyse değişti. O dönemden sadece Önder Sav, Faik Öztrak, Mehmet Ali Özbolat ve Mesut Değer Parti Meclisi listesine girdi.

YAŞLILAR ÇİZİLDİ

Parti Meclisi listesi hazırlanırken Önder Sav ve Gürsel Tekin'in çekişmesinin yaşandığı biliniyor. Bu çekişmenin ana nedenlerinden biri olarak Önder Sav’ın listede “Yaşlılar” olarak nitelendirilen Ali Topuz, Şükrü Elakdağ gibi isimlere yer vermesi olarak açıklanıyordu. Çıkan liste bu sorunun Gürsel Tekin lehine çözüldüğünü gösterdi. Elakdağ’da, Ali Topuz’un isimleri de listede yer almadı.

TOKER'E İADE-İ İTİBAR

Baykal'ın son seçimde üzerini çizdiği İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan Toker Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer aldı. Bigehan Toker'in isminin okunması salonda büyük bir alkışa neden oldu.

EN ÇOK ALKIŞ YENİ YÜZLERE

Kılıçdaroğlu'nun listeye girmesi için CHP üyesi yapılmasını sağladığı Süheyl Batum, Sencer Ayata gibi yeni isimler delegelerde sevinç yarattı. Bu isimlerin partinin değişim sürecine katkısı olacağı düşünülüyor.

BAYKAL'IN ÜÇ RAKİBİ DE LİSTEDE

Daha önce Deniz Baykal’a rakip olan Haluk Koç, Hurşit Güneş ve Umut Oran gibi isimlerin listede yer alması dikkat çekerken siyaset bilimci Prof. Süheyl Batum da dikkat çeken diğer bir isim oldu.

CHP'DE DÖRT GAZETECİ

Parti Meclisi listesinde üç gazeteci yer aldı. Milliyet Gazetesi yazarı Hurşit Güneş, Birgün gazetesi köşe yazarı ve SKY Türk'te Aykırı Sorular programı yapan Enver Aysever, Fox TV'den Korkmaz Karaca ile Mehmet Faraç da listede yer buldu.

LİSTEDE MÜFTÜ DE VAR

Türkan Saylan'ın cenazesinde yaptığı konuşmayla gündeme oturan emekli Beyoğlu Müftüsü İhsan Özkes de CHP Parti Meclisi listesinde.

BEKLENTİSİ KARŞILANMAYANLAR

Kılıçdaroğlu’nun adaylığıyla birlikte bir çok CHP küskünün ismi CHP’nin yeni yönetimi için geçti. Ancak hazırlanan listede ne Ercan Karakaş’ın ne de Murat Karayalçın’ın ismi yer aldı.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Parti Meclisi listesi içinden 18 kişilik MYK üyesi seçilecek. Kılıçdaroğlu’nun listeye girmesini özellikle istediği Süheyl Batum, Haluk Koç, Sencer Ayata gibi isimlerin MYK’da yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

İNCE GRUP'TA MI YER ALACAK?

Parti Meclisi listesinde yer almayan Muharrem İnce'nin Grup Başkanvekili olması bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU İLE DEVAM EDECEKLER

CHP'nin yeni Parti Meclisi listesinde Baykal döneminden çok sayıda isim de yer aldı. İşte yeni Parti Meclisi'nde de görev alacak o isimler:

Oya Araslı
Necla Arat
Deniz Pınar Altılgan
Tekin Bingöl
Mevlüt Coşkuner
Mesut Değer
Mahmut Duyan
Nevin Gaye Erbatur
Neriman Genç
Gökhan Günaydın
Hüseyin Karakoç
Şahin Mengü
Ensar Öğüt
Malik Ecder Özdemir
Abdullah Özer
Mehmet Ali Özpolat
Faik Öztrak
Atilla Sav
Önder Sav
Çetin Soysal
Cahide Tunç

İLK KEZ LİSTEYE GİRENLER

İşte Kılıçdaroğlu döneminde CHP Parti Meclisi'ne girecek üyelerin isimleri:
Hülya Güven, Korkmaz Karaca, Metin Arifaoğlu, Yücel Artantaş, Sencer Ayata, Süheyl Batum, Enver Aysever, Işık Ayata, Gülsün Bilgehan, Behçet Çağlar, Asuman Çakmak, Eşref Karaibrahim, Hikmet Çelik, İzzet Çetin, Soner Çetin, Didem Engin, Ali Rıza Ertumur, Abdurrezzak Erten, Mehmet Faraç, İsa Gök, Mehmet Zeki Gündüz, Hurşit Güneş, Mehmet Kaban, Haluk Koç, Nihat Matkap, Rıfat Nalbantoğlu, Hakkı Suha Okay, Ekrem Oktay, Melda Onur, Umut Oran, Oğuz Oyan, İrfan Hüseyin Yıldız, İhsan Özkes, Mehmet Ali Özpolat, Murat Fehmi Sönmez, Mehmet Süne, Veli Gündüz Şahin, Halide Jale Tamzok, Semra Tanülkü, Gürsel Tekin, Fatma Füsun Tatlıdil, Ayhan Yalçınkaya, Hüseyin Yaşar, Azmi Yıldız, Nuran Yıldız, Sacid Yıldız, Alattin Yüksel

İŞTE ÜZERİ ÇİZİLENLER:

Avni Aksu, Canan Arıtman, Yücel Artantaş, İsmet Atalay, Bülent Baratalı, Nesrin Baytok, Suat Binici, İsmet Çanakçı, Özlem Çerçioğlu, Abdurrezzak Erten, Şerif Ertuğrul, Levent Gök, Osman Kaptan, İlker Karaoğulları,
Ali Kılıç, Ayça Betül Kınımete, Esfender Korkmaz, Ali İhsan Göktürk, Buket Müftüoğlu, Ali Oksal, Onur Öymen, Sırrı Özbek, Ramazan Kerim Özkan, Ufuk Özkan, Tülay Özüerman, Mustafa Özyürek, Sevgi Pekşen,
Savcı Sayan, Cevdet Selvi, Fatma Nur Serter, Mehmet Sevigen, Tacidar Seyhan, Hayri Sinan Sunay, Mehmet Ali Susam, Bihlun Tamaylıgil, Erdoğan Toprak, Fevzi Topuz, Enis Tütüncü, Bedri Uçar, M. Rıza Yalçınkaya, Abdülaziz Yazar, Sinan Yerlikaya, Emine Yurdatap, Önay Alpago, Faruk Demir, Yusuf Kenan Doğan, Gürol Ergin,
Muharrem İnce, Ali Nihat Irkörücü, Hüsniye kaya, Berhan Şimşek, Erol Tınaztepe, Hüseyin Ünsal, Begüm Yavuz.

LİSTEYLE İLGİLİ YORUMLAR
KİM NE DEDİ? DİĞER SAYFADA...

[PAGE]



LİSTEYE GİREMEYENLERİN GÖRÜŞLERİ

Yeni Parti Meclisine giremeyen isimler listeyi değerlendirdi. Eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam listeyi olumlu buldu. Eski CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek ise daha dengeli bir liste olabileceğini söyledi. İsim vermeyen bazı milletvekilleri, “Listeyi nasıl buldunuz?” sorusuna imalı bir şekilde, “Bir şey bulamadık” yanıtı verdiler.

MUSTAFA ÖZYÜREK: DAHA DENGELİ BİR LİSTE OLABİLİRDİ
Yeni listeye ilk yorum Mustafa Özyürek'ten geldi. Özyürek, "Dün akşam önemli tartışmalar yaşandı, ben Kılıçdaroğlu'na da rahatsızlıkları ilettim. Eski isimlerin listede bulunmadığını görüyoruz. Daha dengeli bir liste olabilirdi. Arkadaşlara başarılar diliyorum, ben milletvekilliği görevime devam edeceğim" dedi.

EŞREF ERDEM: BU LİSTE PARTİYİ YARALAR
Listeye en sert yorum ise Eşref Erdem yaptı. Erdem "Daha derli toplu bir liste olabilirdi. Bana göre kimse burada Baykal dönsün demiyordu ama Baykal'ı da kapsayan bir zeminde bütünleşme olsaydı. Parti içinde demokratikleşmeden bahsediyorlarsa, parti içi demokrasinin birinci ayağı çarşaf listeydi. Burada delegenin iradesine başvurulacak bir anlayışla nispi temsil ile herkes kendini görebilirdi. Liste tabanın görüşlerini yansıtmıyor yansıtmayacak. Liste partiyi ağır ama ciddi şekilde yaralayacak. Yeni yönetime Önder Sav imza atmış denirse yanlış olmaz." dedi.

ONUR ÖYMEN: UYUMLU BİR LİSTE
CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi listesine, "Güzel buldum. Uyumlu bir liste gibi gözüküyor" dedi. PM listesinin Önder Sav'ın mı Kılıçdaroğlu'nun mu listesi olduğu tartışmalarına girmek istemediğini belirten Öymen, "Kılıçdaroğlu'nun uyumlu çalışacağı bir liste olarak görüyorum" dedi.

MEHMET ALİ SUSAM: DESTEK VERENLER LİSTEDE
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da, "Olumlu bir liste. Çalışmak istediği, destek vermiş arkadaşları listeye almış" demekle yetindi.

 
SEVİGEN: SAYGILIYIZ
Liste dışında kalan Mehmet Sevigen, listeye saygılı olacakları söyledi. Sevigen, listede eski ve yeni isimlerin kaynaştırıldığını belirterek, ilk günden eleştirilere girmemek gerektiğini söyledi.

SAVCI SAYAN: ÖNDER SAV YAPTI YAPACAĞINI
Deniz Baykal'ı ayak oyunlarıyla kaybettik. Önder Sav yaptı yapacağını. Liste önder Sav'ın listesidir. Umarım Kılıçdaroğlu gibi bir değeri de kaybetmeyiz. Gürsel Tekin'in PM listesinde yer alması çok önemlidir. En azından orada yapılacak yanlışlara karşı çıkacaktır