BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Malatyada ağaç katliamına büyük tepki

Malatya'da bir caddedeki ağaçların yeni yol çalışmaları sebebi ile kesilmesine halktan büyük tepki geldi.

Abone ol

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Yeni Cami civarında, koca çınarların çığlıkları hala kentimiz üzerinde dolaşırken, PTT caddesinde yeni açılan yoldaki ağaç katliamından sonra bir de Devlet Hastanesi ile 2. Ordu Komutanlığı arasında kalan caddedeki ağaçların kesilerek Malatya Belediyesi'nce yol ve kaldırım çalışması yapmak üzere, bir gecede acımasızca ağaçların katledilmesine şahit olduk.

Malatya Valiliğince yürütülen, kentliler tarafından da takdir toplayan, Beydağlarındaki kayaların oyularak ağaçlandırma çalışması sürdürülürken, Malatya Belediyesi'nin de ağaç katliamlarını sürdürüyor olması oldukça düşündürücüdür. Şehrin orta yerinde, yemyeşil ağaçların kesildiği görülüyor" ifadelerini kullandı.

"Yeşil hepimizin ortak değeridir. Yol yapacağım, kaldırım yapacağım diye, ağaç katliamı yapmanın bir anlamı yoktur. Yol, kaldırım çalışması adı altında yapılan bu işleme ağaç katliamı diyoruz, çünkü o ağaçlar da bir canlı, ayrıca unutulmamalıdır ki; kente güzelliği kazandıran kesilen ağaçlardır yollar dar olabilir yol büyütme çalışması gerekebilir. Bu ağaçlar kesmeden de yol çalışılması yapabilirdi.

Adeta kentin akciğeri olan ağaçların katliamlarına, Malatya sevdalılarının sesiz kalmaları sonucu Malatya Belediyesinin daha çok ağaç katliamları yapacaklarına şahit olacağız" diyen Tunçdemir, “Malatyalıları ağaç katliamlarına sesiz kalmamalarını, duyarlı olmalarını istiyoruz. Kentetin yeşilliğine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Ağaç katliamları üzerinde takipçi olmalarını istiyoruz. Ağaç katliamlarına seyirci kalmayacağız" şeklinde açıklamasını tamamladı.