BIST 10.046
DOLAR 32,47
EURO 34,67
ALTIN 2.392,04
HABER /  GÜNCEL

Minik Fırat gözyaşlarıyla uğurlandı

9 yaşındaki Fırat Sezer, memleketi Şanlıurfa'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Abone ol

İstanbul'da Gürcü üvey annesi ve anneannesi tarafından vahşice öldürülen 9 yaşındaki Fırat Sezer, memleketi Şanlıurfa'da gözyaşları arasında toprağa verildi. Gaziantep'ten gelerek cenazeye katılan küçük Fırat'ın annesi ve yakınları ise tabuta kapanıp gözyaşı döktü.

Önceki gün İstanbul'un Sultangazi Mahallesinde Gürcü üvey anne ile üvey anneannesi, 9 yaşındaki Fırat Sezer'i bıçakla parçalayarak öldürdü. İki kadın daha sonra küçük çocuğun parçaladıkları cesedinin her bir parçasını poşetlere koyup sokaklara atarken polis tarafından yakalandı.

Duyanların kanını donduran vahşi cinayetin ardından üvey anne ve anneanne tutuklandı.

Küçük Fırat'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinin ardından teslim alan yakınları tarafından toprağa verilmek üzere memleketi Şanlıurfa'ya getirildi.

Küçük Fırat'ın cenazesi ilk olarak Sezer ailesinin yaşadığı Kara Meydanı Mahallesi'ne getirildi. Fırat'ın tabutunun eve getirilişi sırasında gözyaşına boğulan baba Necmettin Sezer ile akrabalarını, yakınları teselli etti.

Anne baygınlık geçirdi

Fırat Sezer için daha sonra Yusuf Paşa Cami'nde cenaze töreni düzenlendi. Sezer ailesi ve yakınlarının katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel olurken, yakınları küçük Fırat'ı vahşice öldüren üvey anne ve anneanneye lanet okudu.

Baba Necmettin Sezer'in ön saflarda gözükmediği cenaze namazının kılınmasının ardından omuzlara alınan küçük Fırat'ın cenazesi toprağa verileceği Bediüzzaman Mezarlığı'na doğru götürülmeye başlandı.

Kalabalık şekilde camiden çıkanların omzunda bulunan tabutu gören anne Meryem Gül ve beraberindeki kadınlar, gözyaşına boğuldu. Yürüyen kalabalığın önünü kesen anne Meryem Gül, tabuta dokunduktan sonra baygınlık geçirdi.

Tabutun önünden alınan Meryem Gül, kenarda ise oğlunun arkasından gözyaşı döküp, "Fıratım nereye gidiyorsun. Beni buralarda bir başıma bırakma. Seni böyle tabutlarda mı görecektim" diye feryat etti.

Küçük Fırat'ın cenazesi daha sonra camiden 500 metre uzaklıktaki mezarlıkta toprağa verildi.