BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Minibüs şoförüne infaz

Eskişehir'de bir minibüs şoförü, aracında tabancayla vurularak öldürülmüş bulundu.

Abone ol

Polis, gece Fevzi Çakmak Mahallesi Gülcihan Sokak'ta araç içerisinde bir kişinin darp edildiği yönünde ihbar aldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan emniyet güçleri, 26 D 0037 plakalı yolcu minibüsünde, tabancayla başından vurularak öldürülmüş bir erkek cesedi buldu.

Emniyet güçleri, cesedin, aracın sahibi olan ve şoförlüğünü de yapan Rıdvan Meriç'e (50) ait olduğunu belirledi. Üzerindeki paraların çalındığı da belirlenen Meriç'in cesedi, otopsi yapılmak üzere Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna gönderildi.

Olay yerine gelen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Suat Er, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir gün arayla iki şoförün öldürülmesinin taksici ve dolmuşçu esnafının can güvenliğinin olmadığını gösterdiğini söyledi.

''Bu olay para için yapıldıysa şoför esnafının üzerinden ancak 50 veya 100 lira çıkmıştır'' diyen Er, şöyle konuştu:

''Emniyet teşkilatına güveniyoruz. Zanlıların en kısa zamanda yakalanacağını düşünüyoruz. Olay yeri dolmuşun değil. Güzergah dışında gerçekleşen bir olay. Nasıl getirildi buraya, ne şekilde geldiğini bilemiyoruz.''

Öte yandan, olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan polis, cinayet olayının yaşandığı bölgede geniş çaplı operasyonlara başladı. Polis, durumundan şüphelendiği bir kişiyi gözaltına aldı. Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Savaş Yücel'e de konuyla ilgili bilgi verildi.