BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bir yıl içinde çok şey olacak

Ege'yi operasyonlarıyla sarstı. O rüşvetçilerin ve çetelerin korkulu rüyası. Savcı açıklamalarıyla gündemi sarsacak.

Abone ol

2 yılda İzmir, Manisa, Muğla, Denizli ve Çanakkale'de toplam 12 büyük operasyona imza attı. "Şimdi hesap ödeme zamanı" diyen savcıya göre bu operasyonlar sadece öncü. Asıl deprem önümüzdeki yıl içinde yaşanacak.

Özel yetkili Savcı Gök, son olarak Alaçatı'da Belediye Başkanı Dalgıç dahil 60 kişiyi gözaltına aldı.. Gök, bölgedeki 7 belediyede rüşvet ve vurgun çarkını ortaya çıkardı.

Sabah'tan Fatih Şendil ve Ali Eyce'nin haberine göre özel savcı, sorunu olanların bundan sonra diken üstünde oturacağını söylüyor.

POLİS MÜDÜRÜ, MAHKEME BAŞKANI, JANDARMA KOMUTANI SAVCIYA TAKILDI

Aralarında polis müdürü, ağır ceza mahkemesi başkan, jandarma komutanı, vali yardımcısı, kaymakam ve belediye başkanlarının da bulunduğu 400'e yakın kişiyi gözaltına aldıran Gök, Ege bölgesindeki çetelerin ve rüşvetçilerin korkulu rüyası haline geldi.

SON OPERASYONDA 60 KİŞİ GÖZALTINDA

İzmir'de dün sabah Gök'ün talimatıyla harekete geçen jandarma, Çeşme'nin Alaçatı Belediyesiyle birlikte 100'e yakın ev ve işyerini bastı. Fare Kapanı adı verilen operasyonda Belediye Başkanı Dalgıç ile aralarında bir profesör, müteahhitler, işadamları ve bankacıların da bulunduğu yaklaşık 60 kişi gözaltına alındı.

ÖZEL SAVCININ BOMBA AÇIKLAMALARI HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

ÇOK ŞEY OLACAK

Özel Yetkili Savcı Murat Gök, Yeni Asır gazetesine verdiği özel röportajda kamu kurumlarındaki operasyonların süreceğini belirterek, "Depremle tarif edersek bu operasyonlar öncüler. Bir yıl içinde çok şey olacak" dedi. Gök, kamudan "yemek yiyen" ve "diken üstünde oturan" kişilere de sıra geleceğini, belirterek, "Şimdi hesap ödeme zamanı" dedi. Kamuda yolsuzluk konusunda ciddi bir birikim olduğunu belirten Gök, bu birikim tasfiye edilinceye kadar operasyonların devam edeceğini açıkladı.

DİKEN ÜSTÜNDE OTURSUNLAR

Bundan sonraki operasyon için çok beklemek gerekmediğini belirten Gök, "İzmir'in yemek masası olduğunu düşünün. Yıllarca birçok insan fütursuzca yemek yemiş. Şimdi hesap ödeme zamanı" diye konuştu. Hiç bir suçu olmayan bir kişinin diken üstünde oturmadığına dikkat çeken Gök, "Ama sorunu varsa tavsiyem diken üstünde otursun, sıra ona da gelecek" diyerek, artık onlar için de hesap verme zamanının geldiğini söyledi.

KAMU ADAMI ATTIĞI ADIMI İKİNCİ KEZ DÜŞÜNECEK

 "Önlerine hesap pusulası koyuyorum" diye uyaran Gök, "Artık yaşanacak olan budur. Mafya çökertildi, çetelerin sonuna gelindi. Yolsuzlukla mücadele başlıyor. Bundan böyle İzmir'de devletin parasını harcayan kamu görevlisi attığı adımı iki kez düşünecek" dedi.

2 YIL BOYUNCA HANGİ OPERASYONLARA İMZA ATTI? HABERİN DEVAMINDA..

[PAGE]

* 2003'te Urla'da Barbaros Çocuk Köyü'ndeki kimsesiz çocuklarla ilgili cinsel istismarı ortaya çıkardı.

* Urla Tapu Dairesi'ndeki rüşvet olayını aydınlattı.

* Urla Cezaevi'ndeki gardiyan çetesi ve uyuşturucu satışını ortaya çıkardı.

* Aralarında Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu'nun da bulunduğu çeteyi ortaya çıkardı.

* "Tırpan 1" ve "Tırpan 2" operasyonuyla, Çiğli Belediyesi'nde iki organize suç örgütünü çökertti.

* Anafor operasyonunda, Ahmet Tekin Baykal'ın lideri olduğu suç örgütünün Kuşadası'ndaki işkence çiftliğini Skorsky helikopterle bastı.

* Kaynaklar Beldesi Belediyesi'nde AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez ile Buca İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Musa Sarıkaya'nın da aralarında bulunduğu 19 kişiyi gözaltına aldı. 20 gün sonra İzmir Vali Yardımcısı Halis Peker ve Buca Kaymakamı Mehmet Taşdöğen'in de aralarında olduğu 6 memuru sorguladı.

* Çeşme'de 'Okaliptus' operasyonunda, şarkıcı Özcan Deniz'i vurduran kulübün işletmecisi Tamer Manavcı'nın lider olduğu çeteyi yakaladı.

* Yengeç operasyonunda, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ile 16 avukatın da aralarında bulunduğu 40 kişiyi gözaltına aldı.

* Her ikisi de CHP'li olan Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran ile Değirmendere Beldesi Belediye Başkanı Necati Şemsettin Eren'in de bulunduğu 86 kişi gözaltına alındı.

* Buca Belediyesi'ne yapılan Arıkovanı operasyonunda, Başkan Şeboy'la birlikte 30 kişi gözaltına alındı.

* Alaçatı operasyonunu dün gerçekleştirdi.