BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Minibüs durağında çöplük tepkisi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Ören mahallesi Eczacı Rasim Caddesi’ndeki durağa minibüslerden çöp atılması mahalle halkının tepkisine neden oldu.

Abone ol

Burhaniye'de, yolcu taşımacılığı yapan Sahil Birlik Minibüslerinin kullandığı durağın çevresine atılan çöplerin mahalleye dağıldığını belirten Hasan Alanbay, çöp atılmaması için belediyenin önlem almasını istedi.

Ören’de Sahil Birlik minibüslerinin kullandığı durak araçlardan atılan pet şişe, sigara izmariti ve kağıt peçetelerde çöplük haline geldi. Durağın minibüsçülerin evi olduğunu belirten mahalle sakinlerinden 72 yaşındaki Hasan Alanbay ve 62 yaşındaki Bedri Alkan, belediyenin önlem almasını istediler.

Durak çevresine atılan çöplerin rüzgarla mahalleye yayıldığını belirten Bedri Alkan ve Hasan Alanbay, “Burası minibüsçülerin evi sayılır. İnsanlar evlerine çöp atar mı. Minibüslerden atılan sigara paketi, izmarit, pet şişe ve kağıt peçetelerle durak çevresi çöplük haline geldi. Biz bundan şikayetçiyiz. Bu çöpler çevreye yayılıyor. Durağın 10 metre yakınında çöp konteyneri var. Çöpler neden oraya değil de durak çercesine atılıyor. Anlamış değiliz. Belediyenin önlem almasını istiyoruz” dediler.