BIST 10.015
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.433,63
HABER /  SPOR

Millilerin deplasman karnesi iyi

Bosna-Hersek ile karşılaşacak Milli Futbol Takımı'nın, son dönemdeki deplasman karnesi genel olarak iyi.

Abone ol

19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta yarın deplasmanda Bosna-Hersek ile karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı'nın, elemelerde son dönemdeki deplasman karnesi genel olarak iyi.

Türk Milli Takımı, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in ikinci görev süresi içinde Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası elemelerinde rakip sahalarda yaptığı 12 maçın 6'sını kazanırken, 3'ünü yitirdi, 3'ünde de berabere kaldı.

6'sı Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu, 5'i Dünya Kupası Eleme Grubu, 1'i de Dünya Kupası elemeleri baraj maçı olmak üzere, elemelerde rakip sahalardaki son 12 karşılaşmasında toplam 16 gol atan milliler, kalelerinde ise 11 gol gördü.

Ay-yıldızlı ekip, elemelerde rakip sahadaki son 12 maçından 9'unda rakip fileleri en az 1 kez havalandırırken, bu süre içinde sadece 3 kez gol yollarında sessiz kaldı. Milliler ayrıca, deplasmanlardaki bu son 12 maçın 5'ini gol yemeden tamamladı.

(A) Milli Futbol Takımı'nın, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in ikinci görev süresi içinde deplasmanda yaptığı Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası elemelerindeki maçlar şöyle: