BIST 10.152
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.459,57
HABER /  POLİTİKA

Gerçekere kim ne tepki verdi?

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker sert konuştu. Yargı dünyası ve Adalet Bakanı Gerçeker'in çıkışını yorumladı.

Abone ol

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in adli yıl açış konuşmasındaki değerlendirmelerine ilk tepkiler Meclis bahçesinde verilen adli yıl açılış resepsiyonunda geldi.

Sadullah Ergin

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Yapılan eleştirilerden istifade edeceğiz" dedi. Ergin, herkesin yargı reformu çalışmalarıyla ilgili değerlendirme yapacağını, kendilerinin de bu değerlendirmeleri harmanlayıp, yaptıkları çalışmayı tekrar gözden geçireceklerini söyledi.

Abdürrahman Yalçınkaya

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Gerçeker'in de tepki gösterdiği, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na parlamento tarafından üye seçilmesini eleştirdi; "Önce siyasi partilerin kendi içlerinde parti içi demokrasiyi sağlamaları gerekir. Bu sağlandıktan sonra yasama organı kurula üye seçebilir. Bunun için de siyasi partiler yasasında değişiklik yapılması gerekir. Yargı bağımsızlığı Hakimler ve Savcılar için değil, halk içindir" dedi.

Haşim Kılıç

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ise Gerçeker'in konuşmanın, üslup açısından son derece güzel olduğunu ifade etti, "Sayın Başkan, kendi düşüncelerini ifade etti. Ama düşüncelerini, eleştiriye açık olarak değerlendiriyorum" diye konuştu.

Sami Selçuk

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk da, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in adli yıl açılış konuşmasını ve yargı reformu taslağını CNN TÜRK'e değerlendirdi. Türkiye'de kurumların birbirine güvenmediğini, siyasi etki ve inançların değerlendirmelerde esas alındığını söyleyen Selçuk, "Yargıçlara teslim edilecek bir Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu istiyorum, ısrarlıyım" diye konuştu.

Ne demişti?

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, dün adli yılın açılışında yaptığı konuşmada, kendilerine gönderilen yargı reformu taslağına eleştirilerde bulunmuş ve "yargıda siyasallaşma" uyarısı yapmıştı. Gerçeker, Yüce Divan yetkisinin de kendilerine verilmesini istemişti.