BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Milliler kontrolden geçti

Türkiye U20 Milli Takımı oyuncuları, FIFA U20 Dünya Kupası öncesinde sağlık kontrolünden geçti.<br/>Acıbadem Fulya Sporcu Sağlığı Merkezi’ni...

Abone ol

Türkiye U20 Milli Takımı oyuncuları, FIFA U20 Dünya Kupası öncesinde sağlık kontrolünden geçti.
Acıbadem Fulya Sporcu Sağlığı Merkezi’ni ziyaret eden U20 Milli Takımı kafilesinde, teknik direktör Feyyaz Uçar ile futbolculardan Kerim Frei, Salih Uçan ve Hakan Çalhanoğlu yer aldı.
Kontrollerden sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan U20 Milli Takım Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, Topuk Yaylası’ndaki kampın bittiğini belirterek, "İstanbul’a dün geldik. Çalışmalarımızı burada sürdürüyoruz. Bugün de idman yapacağız. Oyuncularımızın genel sağlık durumlarını görmek istedik. Oldukça iyi gözüküyorlar. Paraguay ile oynayacağımız hazırlık maçından sonra futbolculara iki gün izin vereceğim. Ayın 17’sinde Trabzon’a geçip şampiyonaya başlayacağız” dedi.
Sakatlık gibi kendilerini zorda bırakacak problemlerinin olmadığını dile getiren Feyyaz Uçar, "Taktik anlayışımız da istediğimiz gibi gidiyor. Son olarak Kerim takıma katıldı. Yarın Paraguay maçında şans vereceğiz. Kerim, bizim takımda yeteri kadar süre alamadı. Bu takımdan da uzak kaldığı için bir an önce aramıza katmak istiyoruz. Oyun anlayışımıza onun da uymasını istiyoruz” diye konuştu.

TOPUK YAYLASI’NI ÖVDÜ
Topuk Yaylası’ndaki kampın iyi geçtiğinin altını çizen Feyyaz Uçar, "Topuk Yaylası’nda bir futbol takımının kamp yapması için gerekli her şey mevcut, ideal bir kamp yeri. İklimi, şartları, zemini ve spor salonuyla her şeyi çok iyi geçen bir kamp oldu. Çocuklar da çok güzel vakit geçirdiler. İdman dışında da yapabilecekleri şeyler vardı. Biliyorsunuz yorucu bir sezon geçirdiler. Özellikle Hakan, 40 küsür resmi maç oynadı. Bizde de zaman zaman görev aldı. Salih, 26 maç oynadı. Kerim son haftalarda takımında fazla görev alamadı. Yaptığımız idmanlar oyunculara yükleme değil de, mevcut fizik kondisyonlarını koruma amaçlıydı. Çalışmalarımız, istediğimiz ölçüde gidiyor. Bir sıkıntımız yok" şeklinde konuştu.
Gruptaki şanslarını da değerlendiren U20 Milli Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, Kolombiya’nın eleme grubundan birinci olarak geldiğini söyleyerek, "Elsalvador, Orta Amerika’dan üçüncü olarak geliyor. Özellikle o bölge ile karşılaşmamızın bizim için daha iyi olacağını düşündük. O yüzden Paraguay ile hazırlık maçı yapmak istedik. Sağolsunlar onlar da bu teklifimizi kabul ettiler. O açıdan Paraguay’la oynayacağımız maç bizim için Amerika takımlarına karşı hem durumumuzu ortaya koyacak, hem de eksiklerimizi görüp ona göre son hazırlıklarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
(İHA)