BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Gül: Kamu düzeninin sağlanması...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı olaylarına ilişkin, "Çıkan olaylara çok üzüldük. Olaylarda ölenlerden biri de polis. Ümit ederiz bir...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı olaylarına ilişkin, "Çıkan olaylara çok üzüldük. Olaylarda ölenlerden biri de polis. Ümit ederiz bir daha böyle acılar olmaz. Kamu düzeninin sağlanması ayrı bir konudur, barışçıl bir şekilde protestoların olması ayrı bir konudur" dedi.
Doğu Karadeniz Gezisi’nin 2. durağı olan Artvin’e öğle saatlerinde Rize’den karayolu ile gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Artvin Valiliği’ni ziyaret etti. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gül, Gezi Parkı eylemleri neticesinde yurtta çıkan olaylara çok üzüldüklerini belirterek, “Çıkan olaylara çok üzüldük. Olaylarda ölenlerden biri de polis. Ümit ederiz, bir daha böyle acılar olmaz. Kamu düzeninin sağlanması ayrı bir konudur. Barışçıl bir şekilde protestoların olması ayrı bir konudur. Demokrasinin doğası gereğidir. İnsanları rahatsız edici şekilde caddeleri, ana meydanları, şehrin ana meydanlarını şiddete başvurarak yapılan gösterileri kimse tasvip etmez. Bunlar kurallara ve kanunlara aykırıdır. Onların nihayete erdirilmesi hepimizin görevidir. Hem devletin görevidir, hem de vatandaşlık görevi olarak görevimizdir. Kuralsız gösterilerin olduğu yerlerde iş yerleri olan insanların bir mağduriyeti olmuştur. Oraların sürekli devamlı işgali kabul edilemez. Dünyanın hiçbir yerinde buna müsaade etmezler. Başkalarını rahatsız etmeden yapılacak protestolar gayet toleransla karşılanması gerekir” diye konuştu.
İçişleri Bakanı’nın eylemlerin 24 saatte bitirilmesi talimatı ve Başbakan’la yapılan görüşmelerin sonucu ile ilgili sorulan soru üzerine Cumhurbaşkanı Gül, “Nihayetinde bu konular hükümetin konusu. Herkesin birbirine dinlemesi çok önemli. Niçin itiraz edildiğinin anlaşılması çok önemli. Bu itirazı yapanlarla ben de görüştüm. Bazıları ile basına haber vermeden de görüştüklerim oldu. Bazı önem verdiğim kişilerdi bunlar. Dinlemek çok önemli. Dinledikten sonra sağduyu ile bir orta yol bulunacaktır” şeklinde konuştu.
(İHA)