BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.423,37
HABER /  GÜNCEL

Milli sporcu, 'Gülen' soyadını 'Erdoğan' olarak değiştirdi

Diyarbakır'da yaşayan görme engelli milli sporcu Mehmet Emin Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından duyduğu rahatsızlık nedeniyle "Gülen" soyadını "Erdoğan" olarak değiştirdi.

Abone ol

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da 2006 yılında mücadele ettiği  Avrupa Görme Engelliler Halter Şampiyonası'nda birincilik, 2007'de Brezilya'da  düzenlenen şampiyonada da dünya ikinciliği elde eden milli sporcu Mehmet Emin  Erdoğan (36), AA muhabirine, soyadını değiştirme gerekçesini anlattı.

''ÜLKEMİZE KURŞUN SIKTI''

Erdoğan, Fetullah Gülen'in elebaşı olduğu Fetullahçı Terör Örgütü'nün  (FETÖ) 15 Temmuzdarbe girişiminde birçok vatandaşın şehit edildiğini hatırlattı. 15 Temmuz darbe girişiminden önce FETÖ yapılanması hakkında bilgi  sahibi olmadıklarını belirten Erdoğan, terör örgütü elebaşı Gülen'in ülkeye  verdiği zararın zaman içerisinde ortaya çıktığını söyleyerek, "Milleti din,  eğitim, Kur'an-ı Kerim, İslam adına kandırdı. Darbe girişiminde foyası meydana  çıktı. Meclisimize, milletimize, bu cani, terörist başının böyle bir girişimde  bulunması hiç kimsenin aklına gelmezdi. Ülkemize kurşun sıktı." dedi.

Erdoğan, darbe girişiminin ardından "Gülen" soyadından dolayı eşi ve  çocuklarıyla büyük bir rahatsızlık duyduklarını vurguladı.

"AYNI SOYADI TAŞIDIĞIM İÇİN UTANÇ DUYUYORUM'"

Çocuklarının, "Baba, terörist başıyla aynı soyadı taşıyoruz,  biz de  mi kötüyüz?" dediklerini aktaran Erdoğan, gittikleri bazı ortamlarda da soyadının  konu edilmesinin kendisini üzdüğünü kaydetti.

Terörist başıyla yakınlığının bulunmadığına işaret eden Erdoğan, "15  Temmuz darbe girişiminden sonra ülkemize sıkılan kurşunlar ve 250 şehidimizin  olduğu bir yerde espiri bile beni derinden üzüyordu. Terörist başıyla aynı soyadı  taşıdığım için utanıyordum, bahsi geçtiğinde adeta başımdan kaynar su  dökülüyordu." ifadelerini kullandı.

SOYADINI ''ERDOĞAN'' OLARAK DEĞİŞTİRDİ

"Gülen" soyadını taşımaktan dolayı sanki omuzlarında büyük bir yük  olduğunu ve eşiyle aldıkları karar sonucunda mahkemeye başvurduklarını dile  getiren Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu: "Mahkeme sonuçlandıktan sonra soyadı Erdoğan yazılı yeni kimliğimizi  aldığımızda ailece çok mutlu olduk. O gün evde kutlama yaptık. Sanki yeniden  dünyaya gelmiş gibiyim. Elhamdulillah, 'Erdoğan' soyadını aldık. Vatansever  liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın soy ismini taşımaktan gurur  duyuyorum. Böyle bir liderle anılmak, soyadını almaktan gurur duyuyoruz. Biz onun  yolunda gidiyoruz. Allah ona uzun ömür versin. Gerçekten dünya liderlerinden  biridir, ülkemiz için yaptıkları ortadadır. Onunla gurur duyuyoruz. Sağ olsun,  var olsun, Allah ondan razı olsun."

ANNESİ VE KARDEŞLERİ DE BAŞVURDU

Soyadı değişikliğinin yakınlarını da sevindirdiğini işaret eden  Erdoğan, "Değiştirdikten sonra kardeşlerim ve annem 'Siz niye bunu gizliden  yaptınız? Biz de yapacaktık' diye sitem ettiler. Şu anda onlar da değişiklik için  müracaat ettiler. Allah'a çok şükür. Bu gidişle aileyi bu yükten kurtaracağız  inşallah. Bundan sonra rahat bir uyku çekebilirim." sözlerine yer verdi.

''ÜLKEM İÇİN GÖZÜMÜ KIRPMAM''

Erdoğan, Avrupa Şampiyonası'nda Türk bayrağının göndere çekilmesi ve  İstiklal Marşı'nın okunmasından dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, "Eğer yarın bir  FETÖ darbe girişimi olacak deseler, ülkem için gözümü kırpmadan canımı seve seve  feda ederim. Dolayısıyla böyle hainleri ülkemizde görmek istemiyoruz. Defolup  ABD'ye, Almanya'ya gitsinler. Bizim ülkemiz bize yeter. Biz kendi ülkemizle gurur  duyuyoruz. Allah'a çok şükür, devletimizin, hükümetimiz gidişatı çok güzel. Bu  tür hainleri de barındırmak istemiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.