BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.428,68
HABER /  GÜNCEL

Adil Öksüz'den CHP'li Tezcan'a suç duyurusu

FETÖ'nün firari ismiyle isim benzerliği bulunan ve CHP'li Bülent Tezcan'ın açıklamalarının ardından zor durumda kaldığını iddia eden Adil Öksüz suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz ile isim benzerliği bulunan Manisalı Adil Öksüz, hem maddi hem de manevi olarak zor durumda kaldığı gerekçesiyle, konuyu gündeme getiren başta CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan olmak üzere savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Öksüz'ün avukatı Şakir Balcı ise konunun artık yargıya intikal ettiğini belirterek, Manisalı Öksüz hakkında koruma talep ettiklerini de açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bir gazetede ve bazı haber sitelerinde de yer alan FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri İmamı' firari Adil Öksüz'ün, Ankara, İstanbul, Elazığ ve İzmir arasında uçakla rahatça dolaştığı iddiasının ardından bu kişinin isim benzerliği bulunan Manisa Salihli İlçesi'nde sebze-meyve toptan satıcısı Adil Öksüz olduğu ortaya çıktı. Manisalı Öksüz, avukatı Şakir Balcı ile birlikte bugün adliyeye gelerek Tezcan ve bazı basın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulundu.

KORUMA TALEBİNDE BULUNDU

Açıklamasını ardından Avukat Balcı ve Adil Öksüz, nöbetçi Savcılığa giderek suç duyurusu dilekçesini teslim etti. Adliye çıkışında açıklamada bulunan Avukat Balcı, müvekkili istemesede Adil Öksüz hakkında koruma talebinde bulunduklarını belirterek, hukuki sürecin başladığını söyledi.