BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Milli kahramanımız Hafize

Amerika'da hırsızı balta ile kovalayan Hafize'nin memleketinde buruk sevinç

Abone ol

Amerika'da marketlerini soymaya çalışan eli silahlı hırsıza "Girebi" denen balta gibi bir aletle karşı gelen ve Amerika'nın gündemine oturan kızın yakınları, Hafize'nin olaydan kazasız belasız kurtulmasına seviniyor.
16 yıl önce Giresun'un Yağlıdere ilçesi Oruçbey köyünden Amerika'ya giden Hafize Şahin, işyerlerini soymaya çalışan hırsıza karşı verdiği mücadeleyle Amerika'da günün konusu olmuştu.

Hafize Şahin'in Türkiye'deki amcası ve Oruçbey Köyü Muhtarı İsa Şahin, "Allah'a şükür, olayda sevinen taraf biziz. Ağlayan taraf da olabilirdik şu an." dedi.

Olayı televizyondan gördüğünü anlatan amca İsa Şahin, olaydan sonra abisini aradığını ve olay hakkında bilgi aldığını ve geçmiş olsun dediğini belirtti. Abisinin ayağında meydana gelen bir rahatsızlıktan dolayı evde istirahat ettiğini ve Hafize'nin o nedenle markette tek kaldığını belirten amca Şahin, "İki yıl önce yine aynı yerde bu sefer Orhan abimin başına böyle bir olay geldi. Üç tane zenci yine marketi soymak istemiş ve abim de onlara yine girebiyle (balta) müdahale etmişti ve marketi soyamadan polise yakalanmışlardı." şeklinde konuştu.

Hafize'nin Oruçbey köyünde doğduğunu ve 16 yıl önce Amerika'ya gittiğini belirten Muhtar Şahin, "En son 3 ay önce Hafize buraya gelmişti. Alim adında bir gençle düğününü yapmıştı. Yani üç aylık gelinken başından bu olay geçti." dedi.