BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Milli heyecan ÖSSye yansıdı

Türkiye'nin çeyrek final vizesi almak için mutlak yenmesi gereken maçın heyecanı, ÖSS'ye de yansıdı.

Abone ol Türkiye Milli Takımı'nın Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı çeyrek final karşılaşması, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)'na da yansıdı.

Türkiye'nin çeyrek final vizesi almak için mutlak yenmesi gereken maçın heyecanı, adayların geleceğine yön verecek ÖSS ile bütünleşti. 1 milyon 530 bin üniversite adayının yarıştığı sınava Milli Takım Forması ile gelen 19 yaşındaki fanatik üniversite adayı, önce milli takımın başarısı sonra da kendisi için dua etti.

Erkenden sınavın yapılacağı Samsun Bafra Lisesi'ne gelen Adil Özkurt, giydiği Milli Takım forması ile dikkatleri üzerine topladı. Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçının, sınav gününe denk gelmesinin üzüntüsünü yaşadığını ifade eden Öztürk, iki heyacanı birden yaşadığını kaydetti.

Sınav öncesinde 3. kat 21 nolu sınıfa giren Öztürk, sınava girecek adaylara başarılar diledi. Öztürk, hazırlıklarını yaptıktan sonra hem Çek Cumhuriyeti sınavına çıkacak Milli Takım hem de kendisi için dua etti. İdealinin coğrafya öğretmenliği olduğunu ifade eden Özkurt,' 'Geçen yıl liseden mezun oldum. İkinci kez ÖSS'ye giriyorum. Hedefim öğretmenlik. Bugün sınava gelirken Milli Takımın formasını giydim. Şu anda maç ile sınav heyecanını birlikte duyuyorum. Cenevre'de oynanacak olan Çek Cumhuriyeti maçını kazanarak çeyrek finale çıkmamız için dua ettim. Allah dualarımızı kabul etsin. 3. katta sınava girdiğim için Çek'lere 3 gol atacağızı tahmin ediyorum'' ifadelerini kullandı.