BIST 10.518
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,80
HABER /  GÜNCEL

Hollanda göçmen alacak

Hollanda, modernk bir göç projesi üzerinde çalışıyor. Projenin ilk ayağı daha fazla öğrenciye göçmenlik izni verilmesi.

Abone ol Genç işgücü ihtiyacını karşılamak isteyen Hollanda daha fazla öğrenciye ve kalifiye elemana kapı açmayı planlıyor.

Hollanda'nın Göç ve Yabancılar Politikası'ndan Sorumlu Devlet Sekreteri Nebahat Albayrak, Hollanda hükümetinin modern bir göç projesi üzerinde çalıştığını, projenin birinci ayağının daha fazla öğrenciye göçmenlik izni verilmesi, ikinci ayağının ise kalifiye elemanların göçmen olarak alınması olduğunu söyledi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Hollanda hükümetinin modern bir göç projesi üzerinde çalıştığını açıklayan Albayrak, "Projenin birinci ayağını daha fazla öğrenciye göçmen olarak izin verilmesi oluşturuyor. İkinci ayağında ise yüksek eğitim görmüş kalifiye elemanların göçmen olarak alınması var. Bu projenin Türkiye açısından da yararlı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

DİL VE KÜLTÜR SINAVI ŞARTI
Hollanda, ülkeye yabancı girişinin kısıtlanması ve entegrasyonunun hızlandırılması gerekçesiyle, 2005 yılında çıkardığı bir kanunla AB üyesi olmayan ülkelerden aile birleşimi yoluyla gelecek yabancıların Hollanda'da ikamet izni alabilmelerini, kendi ülkelerinde Hollanda dilini ve kültürünü öğrenmeleri şartına bağlamıştı. Buna göre Hollanda'ya yerleşmek isteyenlerin büyükelçiliklerde uygulanacak dil ve kültür sınavından geçer not alması gerekiyor.