BIST 10.459
DOLAR 32,29
EURO 35,11
ALTIN 2.476,74
HABER /  GÜNCEL

Kadir Çelike FOX sansürü

Objektif'te yayınlanacağı duyrulan asker arkadaşıyla evlenen S.D'nin hikayesi son anda yayından kaldırıdı.

Abone ol

Türkiye'de tartışma yaratan habere FOX TV yönetiminden sansür geldi. Kadir Çelik'in hazırlayıp sunduğu Objektif programında yayınlanacağı duyrulan "Asker arkadaşıyla evlendi" haberi TV yönetimi tarafından son anda yayından kaldırıldı.

FOX TV'de yayınlanan Objektif programında, yapımcı ve sunucu Kadir Çelik'in, asker arkadaşıyla evlenen bir transseksüel ile yaptığı röportajın ekrana gelmesi bekleniyordu. Ancak FOX yönetimi, gelecek tepkilerden çekinerek, programın bu bölümünün yayınlanmasını engelledi.

'GAZETELERDE ÇIKTI' DİYE...
Söz konusu bölümde teröristlerle defalarca çatışmaya girip askerden takdirnameyle terhis olan S.D.'nin daha sonra ameliyatla kadın olup, silah arkadaşlarından biriyle nikâh kıyması konu ediliyordu. Kadir Çelik, program öncesinde "Asker cephesinden eleştiri almaktan korkmuyor musunuz" sorumuza "Biz bir insan hikâyesini anlatıyoruz. Daha önce transseksüellerin iş bulamamalarıyla ilgili program yapmıştık. Bu arkadaş bizi aradı ve hikâyesini anlattı. Bu işin askerlikle ilgisi, birlikte görev yaparken tanışmış olmalarından ibaret. Bu kişi kadın olmadan önce Güneydoğu'da aslanlar gibi çarpışmış. Asıl vatan için çarpışmaktan korkanlar deşifre edilmeli" demişti. Çelik, yasaklama kararına çok şaşırdığını da söyledi. Sabah'tan Yüksel Aytuğ'un haberine göre FOX Genel Müdür Yardımcısı Koray Altınsoy ise herhangi bir baskı ve kaygıyla hareket etmediklerini; haberin, yayın öncesi gazetelerde yer almasından dolayı cazibesini yitirdiğine kanaat getirerek yayınlamadıklarını ifade etti.