BIST 9.689
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.423,54
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Milli görüş bu ülkenin pusulasıdır

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, son dönemde meydana gelen gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Türkiyedeki önemli gelişmelerden birisi TBMM'de başörtüsü yasağının olmadığı gerçeğinin tescil edilmiş olmasıdır. Önemli bir hadise, bu emin olun sizin yıllardır verdiğiniz mücadelenin sonucudur" dedi.

Saadet Partisi'nin Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda düzenlediği "2014 Mahalli İdareler Seçimi Büyük Hamle Toplantısı"nda konuşan Prof. Dr. Kamalak, tek gayelerinin hakkı hakim kılmak olduğunda kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini belirtti.   

Kamalak, Türkiye ve İslam devletlerindeki olayları milli görüş penceresinden değerlendireceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiyedeki önemli gelişmelerden birisi TBMM'de başörtüsü yasağının olmadığı gerçeğinin tescil edilmiş olmasıdır. Önemli bir hadise, bu emin olun sizin yıllardır verdiğiniz mücadelenin sonucudur" dedi. Kamalak, "Yasak kalkmış değil, olmayan bir yasak tescil edilmiş oldu. Bunun bedelini biz milli görüş erleri olarak, peşinen yıllarca önce ödemiştik. Netice'de TBMM, başörtüsü yasağı diye bir yasak yoktur dedi. Milli görüşün dediği noktaya geldi"diye konuştu.

Merve Kavakçı'nın Meclise başörtülü girmesi ve diğer milletvekillerinden yoğun tepki görmesiyle ilgili Kamalak, yıllar önce Milli Görüşün 'Türkiye'de yasal anlamda başörtüsü yasağı yoktur" dediğini belirterek, "Olmadığını da bildiği için başörtülü milletvekilini meclise soktu. O zaman 'dışarı, dışarı, dışarı' diye tempo tutanların şuan hepsi dışardalar. Hepsi dışarda. Ama içerde olanlar dedi ki, evet başörtüsü yasağı yoktur, araştırdık dediler. Anayasa'da böyle bir yasak yoktur dediler" diye konuştu.  

"Milli görüş bu ülkenin pusulasıdır" diyen Kamalak, "Milli görüş, demokrasi diyorsanız, cumhur kendi başkanını seçmelidir diyordu, 40 yıl önce. Cumhurbaşkanını halk seçmeli diyordu. Peki 40 yıl sonra nereye gelindi, aynı noktaya gelindi" şeklinde konuştu. 

Kamalak, görevdeki Cumhurbaşkanının hac farizasını yerine getirmiş olmasının, ilkokullardan öğrenci andının kaldırılmasının yıllardır partililerinin vermiş oldukları gayretlerle olduğunu ifade ederek, "Bundan sonra da milli görüşün işaret ettiği noktalar hiç şüphesiz gerçekleşecektir" dedi. 

Karşılarında emperyalist güçlerin olmasının önemli olmadığını yegane gücün Allah'ın gücü olduğunu belirten Kamalak, "Sayın Cumhurbaşkanına, sayın TBMM Başkanına, sayın Başbakana ve Bakanlar Kurulu'na sesleniyorum. Bu başörtüsü problemi temelden çözülmelidir. Askeri personel, yargı, emniyet bu kapsamın dışında tutulmamalıdır" diye konuştu. 

Türkiye'nin gerçek gündemine dönmesi gerektiğini kaydeden Kamalak, işsizlik, fakirlik, faiz, sömürü, gelir dağılımı adaletsizliğinin gerçek gündem olması gerektiğini dile getirdi. 

Marmaray'ın çağın projesi olarak adlandırılmasının doğru olduğunu vurgulayan Kamalak, devletin yıllarca ödediği faiz ile onlarca Marmarayın yapılabileceğini ifade etti.