BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.426,13
HABER /  MEDYA

Kerbelâ Üçlemesi'nde büyük final

Aşkın Şehidi ve Aşkın Elçisi ile başlayan Kerbela Üçlemesinin Son Romanı AŞKIN SECDESİ, bu hafta sonu kitapseverlerle buluşuyor.

Abone ol

Ahmet Turgut’un kaleme aldığı ve yüz binlerce okurun gönlünde taht kuran üçlemenin bu yılki ilk İmza-Söyleşi etkinliği 03 Kasım Pazar günü TÜYAP-İstanbul Kitap Fuarında yapılacak. Saat 15:00-18:00 arası, 3.Salon, 313 Numaralı stantta eski romanlarını ve henüz çıkan Aşkın Secdesi’ni yazara imzalatabilirsiniz…

KERBELÂ ÜÇLEMESİ ROMANLARI

konu edindiği dönem itibariyle Türk ve İslam Edebiyatında ilk olma özelliğine sahip... Hz.Hüseyin’in son 99 gününün ele alındığı serinin birinci romanı 2011 Nisan’ında okurlarla buluştu. Azerice ve Farsçaya da tercüme edilen Aşkın Şehidi, yüz binlerce okurun beğenisini kazandı. Serinin ikinci romanı 2012 Kasım’ında okurlarla buluştu. Bu kez başkarakter olarak Hz.Zeyneb’in seçildiği Aşkın Elçisi’nde şehitlerin ardınca kalan ve hakkaniyet mücadelesini aynıyla devam ettiren Kerbelâ şâhitleri konu edinildi. Bir yıllık aradan sonra yine bir Muharrem ayı arifesinde Aşkın Secdesi ile Kerbelâ Üçlemesi büyük finale hazırlanıyor.

“SADECE BİR ROMAN MI?..”

Kerbelâ Serisi okurlarının belki de en çok sordukları sorudur bu… Tarihi rivayetlerin 30-40 sayfalık reel veri sunabildiği bir vaka, toplamda 1300 sayfalık bir hacim içerisinde; dönemin siyasi, ruhi, dini ve toplumsal kesitlerini tüm aktörler üzerinden sunarken okurlarını Kurân-ı Kerîm ve hikmet yolculuğuna da çıkarmakta… Bu üçleme sayesinde kitapseverler, sûrelerin ve kıssaların sadece bilgi olarak değil bilgi- duygu birlikteliği üzerinden yeniden ve değişik bir gözle okunuşuna da ilk kez tanık oluyorlar. Bu nokta itibariyle de eserin beğeni cezbetmesi, üçlemeye dair aynı merakın bir başka sebebi olsa gerek…

“AMA KERBELÂ KONUSU HEP TARTIŞMA MALZEMESİ OLMAMIŞ MIYDI?..

” Evet, tarihe sadece övgünün ve sövgünün tarafgirliğinden bakan kesimler, 13 asır boyunca bu konu üzerinden ithamlaşmalarda bulunmuşlardı. Oysa Sûfi bir kalem tarafından yazılan ve Kerbelâ’yı bireyin ruhi tekâmülü üzerinden anlatan bu seri; asırlardır kavganın ve ayrışmanın argümanı yapılmış tarihi bir olayın, birliğin ve sevginin diline hizmet edebileceğini de göstermekte… Öyle ki, D.İ.B. Prof.Dr. Mehmet Görmez Beyfendiden, Alevi Vakıfları yöneticilerine; köşe yazarlarından, ilahiyat ve tarih fakülteleri akademisyenlerine değin geniş bir uzman okur portföyü, Kerbelâ Serisi romanlarına dair yazılı ve/veya şifahi tebriklerini iletmiş durumdalar…

AKADEMİK-ENTELEKTÜEL ÇEVRELERİN ROMANA İLGİSİ…

Kutsalı kurgulamak noktasında çekimser olan edebiyatımıza yeni ve iddialı bir soluk getiren Kerbelâ Serisi romanları birçok üniversitenin edebiyat, ilahiyat ve tarih fakültelerinde lisans ve lisansüstü tezlere konu edildi. Yurt içi ve dışında birçok konferansta “Edebiyat ve Kutsalın Dili”, “Kerbelâ ve Biz” başlıklı sunumlarda bulunan yazar, Irak Parlamentosu tarafından Kerbelâ’ya davet edilerek 2013 yılı Onur Ödülüne layık görüldü.

İRFÂNİ BİR BAKIŞLA TARİH, İNSAN VE EDEBİYAT İÇ İÇE…

İçin yandıkça görürsün. Aslında her yer Kerbelâ'dır; her gün Âşura... Ve dile gelir Kerbelâ: "Benim için ağlama. Kendine bak!.." der. "Adına lanetler okuduğun Yezid, bizatihi nefsindir. Hesapsızca ister, bu uğurda canlar yakar. İmam Hüseyin'i terk eden Kufelileri kınamazdan evvel bir kez daha düşün! Sende bir akıl var. Sadece kendi çıkarlarını hesap eder ve heveslerini haklı göstermek için türlü gerekçeler uydurur..." Kerbelâ ikazla yetinmez. Kurtuluşun yolunu da gösterir: "Hüseyin'i Allah katından sana üflenen ruh belle!.. Arına paklana yücelirsen sen de Rabbinden bir delil oldun demektir. Aşka şahit isen bu şehâdet kutlu olsun. Sen aşk ile her dem diri kalanlardansın. Ve aşkın şehidisin..."

AHMET TURGUT KİMDİR?

Kasım 1975’de Malatya’da dünyaya geldi. 1998 yılında İTÜ İnşaat Fakültesinden mezun oldu. 2004 yılına kadar çeşitli ülkelerde uluslar arası taahhüt projelerinde çalıştı. 2005-2011 yılları arasında başta Kurtlar Vadisi TV dizileri ve sinema filmleri olmak üzere birçok yapımın senaryo yazım ekibinde yer aldı. Türk ve dünya atçılığını konu edinen belgesel serisinin metin yazarlığını ve yönetmenliğini yaptı. Yayınlanmış romanları: Bozkırın Sırrı – Türk Peygamber (2010-Şubat) Aşkın Şehidi (2011-Nisan) Aşkın Elçisi (2012-Kasım) Aşkın Secdesi (2013-Kasım)