BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Milli atlet öğrencilerini böyle taciz etti

Erzurum'da bir okulda öğretmenlik yapan milli atlet öğrencilerine tacizden tutuklandı...

Abone ol

 Erzurum'un Horasan ilçesi Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda Beden Eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Milli Atlet 29 yaşındaki Selahattin S., yaşları 13 ila 15 arasında değişen 5 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Öğrencilerden Ç.Y., "Öğretmenimiz kızları tek tek odasına çağırarak 'size jimnastik öğreteceğim' diyordu. Odasına gittiğimde ellerimi masaya koydurup arkama geçip bana dokundu" dedi.

2.20120426150819.jpgOlay, iddiaya göre Erzurum'a 85 kilometre uzaklıkta Horasan İlçesi Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda Aralık 2011'den bu yana meydana geldi. Okulun 7'nci sınıf öğrencisi kızlar 13 yaşındaki G.B. ve K.Y. (13), erkek öğrenciler 14 yaşındaki Ç.Y.ve Y.F. ile 15 yaşındaki H. K. ve Beden Eğitimi Öğretmeni Selahattin S.'nin elle ve sözlü tacizine uğradı.

MALZEME DEPOSUNDA CİNSEL ORGANINI GÖSTERDİ

Öğrencilerin durumu anlattıkları ailelerinin başvurusu üzerine, savcılık kız öğrencilerin ifadesine başvurdu. Öğretmenin iki yıldır okulda görev yaptığını belirten Ç.Y. şunları anlattı:

"Öğretmenimiz daha sonra kızları tek tek odasına çağırarak, 'size jimnastik öğreteceğim' demeye başladı. Kendisine ait odası yoktu. Malzeme konulan depoyu oda olarak kullanıyordu. Bir gün odasına çağırdı ve bir arkadaşının bilgisayarına virüs bulaştığını porno videoların çıktığını söyledi. Kendi cinsel organını göstererek 2.20120426150728.jpg'bakmak ister misin?' diye sordu. 'Hayır' deyince, 'Küçük kardeşin vardır. Onunkini gördün mü hiç? Siyah adamlarınki çok büyük oluyor' dedi. Daha sonra belirli aralıkla jimnastik dersi için odasına çağırdığında ellerimi masaya koymamı istiyordu. Arkama geçip ellerimden tutarak bana dokunuyordu. Öğretmene 'Eşin ve çocuğun var mı?' diye sorduğumda, bana 'bir insanın başına ya meraktan, ya y...... gelir' diye terbiyesiz kelimeler söyledi."

Öğretmen Selahattin S.'nin sürekli öğrencilere cinsel organını gösterdiğini ileri süren G.B. de şöyle ifade verdi:

"Yanağımdan öpmek istedi. Kabul etmedim. 'Neden bu konuları, benimle konuşuyorsunuz' dedim. O da sadece benimle bu tür konuları konuştuğunu söyledi. Bir gün sınıfta benden cetvel istedi ve yanına çağırdı. Cetvelle göstererek 'işte 1.20120426150558.jpgboyutu bu kadar' dedi. Bunları sessizce söylediği için diğer arkadaşlarım duymadı."

EŞİ 'KOCAM BÖYLE ŞEY YAPMAZ' DEDİ

Diğer kız öğrencilerin de benzer şikayetleri üzerine, savcılık tarafından Horasan Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen Selehattin S. suçlamaları kabul etmedi. Evli ve iki çocuk babası Selçuk S.'nin eşi Ferda S. de, kocasının böyle birşey yapmayacağını savundu. Selahattin S. mahkeme tarafından tutuklandı.

2009'DA İTALYA'DA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETMİŞTİ

Öte yandan Antalya'nın Akseki ilçesinde yapılan 12 bin 900 metrelik dağ koşusunda, Büyük Erkekler kategorisinde Erzurum'u temsil eden Selahattin S., 50.06'lık dereceyle Türkiye ikincisi olmuştu. Selahattin S., Eylül 2009'da İtalya'da yapılan Dağ Koşu Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmişti.

ÖNCE TECEVÜZ ETTİLER SONRA...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

ÖNCE TECEVÜZ ETTİLER SONRA...

Satırlarla tekrar gelen gaspçılar transseksüellerle birlikte olup cep telefonu ve paraları alarak ölümle tehdit etti.

0.20120426153649.jpgMilliyet'in haberine göre Ankara’da, kar maskeli iki kişi ellerindeki satırlarla, para karşılığında fuhuş yapan iki transseksüele farklı zamanlarda iki kez tecavüz edip, para ve cep telefonlarını gaspetti. Polisin yaptığı operasyonla yakalanan Şükrü Ç. ile Fatih A. tutuklanırken, olayda kendilerine yardım eden Şükrü Ç.’nin 14 yaşındaki kardeşi İ.Ç. ise serbest bırakıldı. 
Milliyet’in aldığı bilgiye göre, bir süre önce geçirdikleri ameliyatın ardından kadın olan A.C. ve Y.D. isimli iki transeksüel, mart ve nisan aylarında olmak üzere iki kez gasp edildi ve tecavüze uğradı.

POİSE GİTTİLER

Esat’ta kiraladıkları bir apartman dairesinde para karşılığında erkeklerle birlikte olan A.C. ve Y.D.’nin yaşadığı ilk dehşet 31 Mart günü gerçekleşti. Gece saatlerinde söz konusu eve biri çocuk üç kişi geldi. Bu kişilerden ikisi A.C. ve Y.D. ile para karşılığında birlikte oldu. Üç kişi, A.C. ve Y.D.’ye paralarını vermeyerek, yanlarında getirdikleri satırlarla iki transeksüelin cep telefonlarını ve bin 70 TL’sini gasp etti. Saldırganlar, A.C. ve Y.D.’yi polise gitmemeleri için ölümle tehdit etti. A.C. ve Y.D. ise korkarak polise başvurmadı.

OTOMOBİLİ ALIP KAÇTILAR

A.C. ve Y.D. ilk olayın şokunu atlatamadan bu kez 8 Nisan günü, aynı eve kar maskesi takan ve ellerinde satır olan üç kişi eve zorla girdi. Saldırganlardan ikisi, kendilerine kapıyı açan A.C.’nin ağzını kapatarak götürdükleri odada, Y.D.’ye ise bir başka odada tecavüz etti. Saldırganlar daha sonra A.C. ve Y.D.’nin toplam 2 bin TL’sini ve cep telefonlarını aldı. 1.20120426153742.jpgSaldırganlar, takip edilmemek için A.C. ve Y.D.’ye ait otomobilin anahtarını da alıp olay yerinde kaçtı.

TELEFONLARDAN BULUNDU

A.C. ve Y.D.’nin başvurduğu polis ekipleri, saldırganları yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı. Gasp edilen 4 cep telefonunun izini süren polis, telefonlardan ikisinin saldırganlarca başkalarına satıldığını belirledi. Diğer iki cep telefonunun ise kullanımda olduğunu tespit etti. Telefonların sinyal verdiği iki farklı adrese baskın düzenleyen polis, Şükrü Ç. (25) ile 14 yaşındaki kardeşi İ.Ç. ile Fatih A.’yı gözaltına aldı. A.C. ve Y.D. Şükrü Ç., Fatih A. ve İ.Ç.’yi teşhis etti. Şükrü Ç. ve Fatih A. mahkemece tutuklandı, İ.Ç. ise yaşı küçük olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı.

HEM TECAVÜZ ETTİLER HEM DE...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Genç kadını kaçıranlar; Tolga Deniz (26) ile Arif Yavuz (28), Ayaş'ın bir köyünde yaşayan ve Sincan'da çalışan iki işçiydi. 'Kaçamasın' diye aralarına oturttukları Yeşim'i, Ayaş'ta Şahintepe olarak bilinen yere götürdüler. Saat 21 00'de kaçırılan Yeşim, 6 saat alıkonuldu, tecavüze uğradı.

Akşam'dan Özlem Akarsu Çelik'in haberine göre Arif Yavuz, Yeşim'i öldürmekte ısrar edince Tolga Deniz'le aralarında tartışma çıktı. Arif Yavuz arabadan inip evine gitti. Tolga Deniz, 1.20120426151229.jpgYeşim'i kaçırdıkları yere götürüp bıraktı. Yeşim, birlikte yaşadığı ablasına başına gelenleri anlattı. Saat 02.30'da ablası ve yakın arkadaşlarıyla Balgat-Yüzüncü Yıl Karakolu'na gitti. Polisler tecavüze uğradığı yerin kendi bölgeleri olmadığını söyleyince 8 saat, üzerinde tecavüzün delili kıyafetleri ve darpın delili yara bereleriyle karakol karakol gezdi. Genç kadın sonunda polisleri, tecavüzcülerin benzin almak için durdukları istasyona götürdü. Pompacı, adamlardan birini tanıdığını söyleyince tecavüzcüler yakalanarak gözaltına alındılar.

1.5 YIL SERBEST DOLAŞTILAR

Türkiye, siyasi davalarda uzun tutuklulukların cezaya dönüştüğünü tartışırken Sincan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen tecavüz davasının Ekim 2010'daki duruşmasında mahkeme, 7 aydır tutuklu bulunan iki sanığı, 'dosyanın Adli Tıp'tan dönüşünün gecikebileceği, bu süre zarfından mağdur olmamaları' ve 'suç vasfının değişebileceği' gerekçesiyle serbest bıraktı.

'SEKS İŞÇİSİYDİ' DEDİLER

1.5 yıl serbest dolaşan ve 5 Nisan 2012 günü 19.5 yıl hapis cezasına çarptırılarak yeniden tutuklanan tecavüzcülerle ilgili Yeşim'in avukatı Senem Doğanoğlu'nun anlattıkları çarpıcı: 'Tecavüzcüler önce Yeşim'in seks işçisi olduğunu iddia ettiler. Mahkeme inanmadı. Yeşim tecavüzcülerle aynı statüde olsaydı farklı düşünebilirlerdi ne yazık ki! Sonraki duruşmada 'kendi isteğiyle birlikte oldu' dediler. Bu da tutmayınca 'evlenmek için yalan söylediğini' bile iddia ettiler.'

19.5 YIL HAPİS YETMEZ

Doğanoğlu sanıkların, beraat edeceklerine inandıklarını söyledi: 'Kendilerinden o kadar emindiler ki, tüm duruşmalara geldiler. Bizleri rahatsız etmek için ellerinden geleni yaptılar. Bu da Yeşim'e yaptıklarını planlandıklarını gösteriyor. Belki başka kadınlara da tecavüz ettiler ama yargılanmadılar. Haklarında tecavüz, hürriyeti tahdit ve yağmadan dava açtık. Yeşim'in cüzdanını alıp parasına da el koymuşlardı. Mahkeme yağmadan ceza vermedi, 19.5'ar yıl hapis cezasına çarptırdı. Bu sürenin 2/3'ünü yatacaklar. Dava temyize gidecek. Benzer davalara bakıp cezayı iyi bulanlar var ama bizce yetersiz!'TECAVÜZ HABERİ NASIL YAPILIR?
Başlıktaki sorunun yanıtını tecavüze uğrayan genç bir kadın (ismini gizli tutmak için Yeşim rumuzunu kullandık), AKŞAM'a yaptığı şu açıklamayla verdi: Yaşadıklarımın ağırlığı bir yana kadınlar için yargı süreci tam bir eziyet. Savcı beni sorgularken kendimi öldürmeyi bile düşündüm. Medya da mağdurları çok zor durumda bırakıyor. Tecavüze uğrayan/şiddet gören kadınların fotoğraflarına yer veren medya nedense tecavüzcüleri teşhir etmiyor! Kadına yönelik şiddet haberlerinin bu şekilde sunulması tecavüzcüler açısından adeta teşvik edici! Eğer anlatacaklarımı siz de böyle aktaracaksanız hiç haber yapmayın lütfen!' Yaptığımız araştırmada Yeşim'e tecavüz eden iki erkeğin fotoğrafına rastlamadık. Deşifre edilmemeleri bile Yeşim'i eleştirilerinde haklı çıkarıyor.

YARGI, O KOKUYU UNUTMAMA İZİN VERMEDİ
- 19.5 yıl hapis cezası sizce yeterli mi?

Yetmez, yetemez! Öyle şeyler yaşadım ki 2 yılda. Serbest bırakıldıklarında hiç ceza almayacaklarını düşündüm. Mahkeme, avukatlarımdan bakire olup olmadığımı bile öğrenmeye çalıştı! Olayı her anlatışımda adamların kokusu burnuma geliyordu. O kokuyu hafızamdan silmek için aylarca uğraştım. Mahkeme son kez çağırdığında o koku tekrar geldi. Kızgınlığım sadece 2 tecavüzcüye değil. Hırpalanmış haliyle dava açan kadını işkenceye tabi tutan hukuka da kızgınım!

TECAVÜZCÜLER SERBEST KALDIĞINDA

Çok zordu benim için. 7 ay sadece akrabalarından saklanmıştım. Sürekli ev değiştiriyordum. Tam sokağa çıkabileceğimi düşünmeye başlamışken serbest bırakıldılar. Görme ihtimalim vardı. Başa dönmüştüm.

- Şikayetçi olmak zor mu?

Karakol karakol gezdik. 8 saat boyunca tüm ayrıntıları tekrar tekrar anlattırdılar. Savcıya ifadem, en fenasıydı! Öyle sorular sordu ki ölümü düşündüm. Pencereden atlasam ölsem, midemi bulandıran bu soruların hiçbirini duymam dedim. Serbest bırakıldıklarında, duruşmalarda onları gördüğümde, davayı bunları yaşamak için mi açtım dedim.

- Aileniz destek oldu mu?

Ablam ve yakın arkadaşlarım hep yanımdaydılar. Sabaha doğru aileme haber verdik. Akşama memleketten geldiler. Onları görmek öyle iyi geldi ki! Hep yanımda oldular. Feminist kadınlarla tanıştım. Kadın dayanışmasının ne olduğunu gördük. Her duruşmada yanımdaydılar. Davanın sonucu kadın dayanışmasının zaferidir.

- Zor ama hayat normale döndü mü?
1.20120426155048.jpg
Eski halimi anımsamıyorum bile. Tecavüzcülerin 19.5 yıl ceza aldıkları gün yeni hayatıma başladım. Duruşma sonrası adamların yakınları beni takip etmeye kalktılar, tehditkar görünüyorlardı. Uzun bir aranın ardından döndüğüm okulumu bitirip bu şehri terk edene kadar sürekli ev değiştirmeye, ikametsiz yaşamaya devam edeceğim.

- Psikolojik destek aldınız mı?

Türkiye'de travma konusunda çalışan terapist sayısının az olduğunu gördüm. Herhangi bir psikolog da daha kötü hissettirebiliyor kendinizi.

27 NİSAN'DA FETHİYE'YE

Fethiye'deki toplu tecavüz davasının 27 Nisan'daki duruşması karar duruşması olabilir. Tecavüzcüler arasında şehrin önde gelenleri olduğu için davayı kapatmaya çalışıyorlar. Fethiye'deki davada da hep birlikte orada olmalıyız!

KENDİNE SAĞDIRAN KÖPEĞİ BOĞDU

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]Kartal'da serinlemek için denize giren 14 yaşındaki Yunus Yeltek pitbull cinsi bir köpeğin saldırısına uğradı.Yüzü ısırılan ve vucudunun çeşitli yerlerinden yaralan çocuk pitbullu suda boğarak canını kurtardı.

Kartal sahili Orhantepe mevkii eski tekel iskelesinde bugün saat 17.00 sıralarında meydana gelen olay görgü tanıklarının iddiasına göre şöyle gelişti: Okan Arslan(20) 14 yaşındaki Yunus Yeltek ile birlikte sokakta bulduğu ve sahiplendiği öğrenilen pitbull ile birlikte iskeleye geldi.Bir süre sonra serinlemek isteyen Yeltek, denize girdi. Köpeğin sahibi Arslan'da köpeğinin tasmasını çıkartarak serbest kalmasına izin verdi.Serbest kalan köpeğide suya yönlendirdi.

PİTBULLU SUDA BOĞARAK ÖLDÜRDÜ

Suya atlayan saldırgan köpek bir anda Yeltek'e saldırmaya başladı.Yaşanan boğuşma sırasında köpek Yeltek'i yüzünden ve kulağından ısırdı.Aldığı yaralara rağmen boğuşmaya devam eden 14 yaşındaki çocuk köpeğin kulağından tutarak suyun altında tutmaya çalıştı.Yaklaşık 10 dakika boyunca köpekle boğuştuğu belirtilen Yeltek, köpeği suda boğarak canını kurtardı.Kendi imkanlarıyla sudan çıkan Yeltek çevredeki vatandaşlardan yardım istedi.Vatandaşlar durumu polise ve sağlık ekiplerine haber verdi.

YÜZÜNDEN AĞIR YARALANDI

Yaralı şekilde ambulans bekleyen Yeltek, denize girdiğini söyleyerek "Annemin yeğeni geldi, pitbull cinsi köpeğini saldı.O da yüzümden ısırdı" dedi.Yüzünden ısırılan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralan Yeltek olay yerine gelen ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.İlk müdahalesi gelen ambulansta yapılan çocuğun yaralarının dikilmesi için plastik cerrahi servisine alındığı öğrenildi. Köpeğin sahibi Okan Arslan, polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak Şehit Selahattin Aslantepe polis merkezine götürüldü.Ölen köpek belediye ekipleri tarafından iskeleden kaldırıldı.

CEZAEVİNE GÖTÜRÜLÜRKEN KAÇTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Edirne Adliyesi'nde hırsızlık suçlamasıyla çıkartıldığı mahkemece tutuklanan 17 yaşındaki K.S., cezaevine götürüldüğü sırada iki polis memurunun yanından koşarak kaçtı. Edirne polisini alarma geçiren olayının ardından K.S. 45 dakika süren aramaların ardından yakalandı. K.S. yakalanınca 'Hapse girmeyeceğim' diye ağladı.

Yetiştirme yurdunda kalan ve hırsızlık suçlamasıyla iki polis memuru tarafından Edirne Adalet Sarayı'na getirilen K.S., burada çıkartıldığı mahkeme tutuklanmasına karar verdi. Kararın ardından polis memurları yaşı küçük olduğu için kelepçe takmadığı K.S.'yi cezaevine götürmek üzere ekip otosuna doğru yürümeye başladı.

Bu sırada K.S. birden koşarak kaçmaya başladı. Peşinden koşan polis memurları, K.S.'yi yakalayamayınca telsizle polis haber merkezine durumu bildirerek yardım istedi. Bunun üzerine olayın gerçekleştiği bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yaklaşık 45 dakika süren takibin ardından kaçtığı yerden yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Saraçhane Mevkiindeki Süpürgeciler Çarşısı'na giren K.S., aniden kendisini arayan polislerin önüne çıkınca yakalandı. Yakalanınca 'Hapse girmeyeceğim' diye ağlayan K.S.'yi polisler sakinleştirmeye çalıştı.

K.S. polis merkezine götürülürken, yapılan arama sırasında yere düşen ve ayağı burkulan bir polis memuru, meslektaşları tarafından hastaneye kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DOKTORUN ALNINA SİLAHI DAYADI VE...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İstanbul'da Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tedavi için gelen Sevda Bağbur adlı kadın, doktorun alnına tabanca dayadı. Hastanenin ortopedi servisinde Dr. Güven Bulut, odasına çok sayıda hasta girince, hastaların dışarıda beklemesini istedi. Elinde tahlil sonuçlarıyla içeri giren 40 yaşındaki Sevda Bağbur ise "Fazla işim yok, sonuçlara bakmanızı istiyorum" dedi. Doktor Bulut ise "Çıkın sıranızı bekleyin" yanıtını verdi.

NAMLUYA MERMİ VERDİ

Habertük'ün haberine göre Bu sözler üzerine Bağbur, önce elindeki tahlil sonuçlarını doktora fırlattı. Ardından da elindeki poşetten bir tabanca çıkarıp, namlusuna mermi sürdü. Bununla da yetinmedi, tabancayı doktorun alnına dayadı. Özel güvenlik görevlilerinin etkisiz hale getirdiği Bağbur, çağrılan polis tarafından gözaltına alındı.

'HEDEF TAHTASIYIZ'

Uzun süre olayın şokunu üzerinden atamayan Dr. Güven Bulut, "Maalesef hasta ve yakınlarının hedef tahtası durumundayız. Caydırıcılık yok, güvenliğimiz sağlanamıyor" dedi. Şikâyetçi olmadığı öğrenilen Bulut, 10 gün rapor aldı.

'ATEŞ ETMEYECEKTİM'

Tabancasının kurusıkı olduğu belirlenen Bağbur'un ise "Tabancıyı ateşlemeyecektim ama doktor çok korktu" dediği öğrenildi. Silah uzmanları, kurusıkı tabancalarda bilyeli mermiler kullanıldığını, yakından ateş edilmesi halinde ciddi zararlar verebileceğini söyledi.

ÖĞRENCİSİYLE BİRLİKTE OLAN MÜDÜR YARD. HAPİS

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

ÖĞRENCİSİYLE BİRLİKTE OLAN MÜDÜR YARD. HAPİS

 Bursa'da Eşrefiler Yetiştirme Yurdu'nda kalan 17 yaşındaki kızla cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Müdür Yardımcısı 33 yaşındaki Tahir S., 1 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Bursa'da 2009 yılında, Eşrefliler Yetiştirme Yurdu'nda Müdür Yardımcısı olan Tahir S., iddiaya göre yurtta kalan 17 yaşındaki S.K.'yı evlenme vaadiyle kandırarak cinsel ilişkiye girdi. Yaşadıkları ilişkinin ardından Müdür Yardımcısı Tahir S.'nin sözünü tutmaması üzerine polise giden S.K. şikayetçi oldu. Genç kız yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Önce öğretmen- öğrenci ilişkisi içindeydik. Zamanla farklı duygular hissetmeye başladım. O da karşılık veriyordu, yakınlaştık. Bir gün kendisine 'Sizi baba gibi görüyorum' dediğimde, bana karşı ilgisinin olduğunu açıkladı. Aramızda flört başladı. Nöbetçi olduğu bir gece öğretmenler odasında bana 'Biz seninle sevgiliyiz, ileride evleneceğiz, ha şimdi ilişkiye girmişiz ha ileride' dedi. Karşı çıkmama rağmen odasında birlikte olduk. Daha sonra da birliktelikler yaşadık."

Polis tarafından gözaltına alınan Tahir Sert, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Reşit olmayanla cinsel ilişki' suçundan tutuksuz yargılanan ve olayın ardından Kars'a tayin edilen Tahir S.'nin yargılanması tamamlandı. Karar duruşmasına katılmayan Tahir S.'ye mahkeme heyeti 1 yıl 7 ay hapis cezası vererek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

sek