BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.390,76
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Ağar'ın özgür olduğu son anlar

Son kez çöp şiş yedi. Eşi cezaevi kapısına gelmedi. Yenipazar'da ev tutup yerleşti. Korumaları da ayrı bir ev kiraladı.

Abone ol

MEHMET Ağar 2 yıl kalacağı cezaevine tespihi ile birlikte girdi. Ceazevine girmeden önce de arabadan inip, gördüğü vatandaşlarla selamlaştı. Cezaevine girerken verdiği son mesajda "kimseye kırgınlığım yok" oldu.
0.20120426090714.jpg
İşte Ağar'ın cezaevi serüveninden ilginç detaylar;

Mehmet Ağar'ın cezaevine girişini görüntülemek için medya mensupları saf tutmuştu. Ağar gördüğü manzara karşısında "Sizi çok yorduk arkadaşlar, artık bitti" dedi. Bazı kanallar ise canlı yayın gerçekleştirdi.

ALLAH DEVLETE ZEVAL VERMESİN

Bir dönemin kara kutusu olan Ağar içeri girerken şu mesajı verdi;

“Hiç büyütmeye gerek yok arkadaşlar, Ehli namusa da bugüne kadar hiç bir zararımız olmadı bunun gayreti içinde olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Böyle bir tecelli olduysa, ilk önce Allah’tan sonra devletten gelmiş kabul ederiz.

Bu vatan toprağında geçireceğimiz bu süre içinde çok huzurlu olacağım. Çünkü burası vatan toprağı olduğu. Allah devlete millete zeval vermesin. Ne milletimi ne sevenlerimi ne de insanlarımızı üzecek hiç bir davranışta bulunmadım."

KIYAFET VE KİTAPLARI DA CEZAEVİNDE

Susurluk davasından 5 yıl hapis cezasına çarptırılan eski bakan ve DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın yoğun güvenlik önlemleri altında Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim olmasının ardından kıyafet ve kitapları da bir kamyonetle cezaevine getirildi. Ayrıca Mehmet Ağar’ın eşi Emel Ağar’ın ilçede kiraladığı eve de eşya getirildi. Perdeleri kapalı olan dairede, Emel Ağar’ın eşyayı yerleştirdiği öğrenildi.

EŞİ YENİPAZAR'A YERLEŞTİ

Kimseye kırgın olmadığını söyleyen Mehmet Ağar'a bazı vatandaşlar "Siz kahramansınız" diye seslendi. Ağar cezaevine elindeki tespihi ile adım atarken, geride eşini bıraktı.

Eşi Emel Ağar Yenipazar İlçesi’nde 350 TL’ye üç odalı bir ev kiraladığı ilçede kalacağı öğrenildi. Ancak Emel Ağar, cezaevinin girişine gelmedi.

Ağar'ın kendi korumalarının da Yenipazar'da ev kiralağı belirtilirken, dün de Korkut Eken ilçeye gelmişti.

ÇÖP ŞİŞ YİYİP GELDİ

Mehmet Ağar, cezaevine gelişi sırasında 15 araçlık bir konvoy ona eşlik etti. Lüks bir araçla gelen Mehmet Ağar, herkesle tek tek vedalaştı. Ağar, kendisini uğurlamaya gelen vatandaşlara dönerek, "Şu manzarayı gördükten sonra içim çok rahat. Gözüm arkada kalmaz artık" dedi.

Ağar'ın İstanbul'dan uçakla İzmir'e buradan da karayoluyla Aydın'a geçtiği, yolda Germencik ilçesi yakınlarındaki Ortaklar'da durup çöp şiş yediği öğrenildi.

KURŞUN GEÇİRMEZ CAM

Ağar Cezaevi'ne gelmeden önce hazırlıklar son ana kadar devam etti. İçeriye kurşun geçirmez cam getirildi, dış duvarların üzerindeki tel örgüler 2 metreye yükseltilip yenilendi. Ağar'ın kalacağı bölümdeki fayans ve döşemelerin de yenilendiği öğrenildi.