BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Milletten başka hiçbir güce teslim olmadık

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Milletten başka hiçbir güce teslim olmadık, olmayacağız" dedi. <br/>Bakan Müezzinoğlu, AK Parti Elazığ ...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Milletten başka hiçbir güce teslim olmadık, olmayacağız" dedi.
Bakan Müezzinoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Septioğlu’nun annesinin taziyesine ve bir dizi açılışa katılmak üzere Elazığ’a geldi. Havalimanı çıkışı basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Elazığ’daki sağlık yatırımlarını değerlendirmek ve uzun süredir beklenen kamu özel işbirliğiyle yapılacak olan Elazığ şehir hastanesinin temelini atmak için kente geldiklerini söyledi. Bakan Müezzinoğlu, "İnanıyorum ki bu şehir hastanesi Elazığ’ı bölgede sağlık alanında bir sağlık merkezi olma adına önemli bir köşe olacak. İnşallah bu kamu özel işbirliği ile kısa sürede hem teknolojik altyapısı hem bina teknolojisi hem tıbbi teknolojisi anlamında hem de vizyon açısından bölgeye yeni bir zenginlik Elazığ’da bu anlamda sağlık anlamında marka değeri olabilecek bir noktaya taşıyacaktır. Tabi kamu özel işbirliği süreci yaklaşık 5-6 yıldır hükümetimizi Başbakanımızı ve özellikle sağlık Bakanlığımızı ciddi düzeyde yordu. Engellemek isteyenler hala uğraşanlar, bu ülkenin gelecek vizyonunu bir türlü millet adına koyamayanlar engellemek için uğraşıyorlar. Değişik iftiralar, değişik dedikodular üretiyorlar. Her şeye rağmen milletimizin sağduyusuna bugüne kadar nasıl inanarak geldiysek milletimizin sağduyusu bizi nasıl hep doğru, sağlıklı okuduysa bu konuda da inanıyorum ki yine kendisine getirilen bu hizmetlerin kendisi için ne kadar anlamlı ve değerli olduğunu görecek.
Biz Sağlık Bakanlığı olarak şunu söylüyoruz. Türkiye’nin hangi noktasında olursa olsun benim hiçbir vatandaşım filan teknoloji filan ülkede varmış denememeli. Benim ülkemde var benim bölgemde var. Ben ulaşabiliyorum. Dünyanın en ideal teknolojileri dünyanın en ideal sağlık hizmetleri, bilimsel teknolojik hangi gelişmeler varsa bizim ülkemizde de olacak ve 71 milyon ülke insanımız bu hizmetlerden en ideal şekilde istifade edecek. Çünkü bu millet hizmetlerin en iyisine en güzeline layık bir millet” diye konuştu.

"GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ BİZİM DÖNEMİMİZDE DE SENARYOLARLA MİLLETİN İRADESİNE MÜDAHALE ETMEK İSTEDİLER”
11 yıllık iktidarları döneminde geçmişte olduğu gibi bir çok senaryolarla milletin iradesine müdahele etmek isteyenlerin bulunduğunu aktaran Bakan Müezzinoğlu, “Zaman zaman geçtiğimiz 11 yıllık iktidar dönemimizde birçok senaryolarla bu milletin milli iradesini tarihi geçmişte olduğu gibi bizim dönemizde de müdahale etmek istediler. Ama AK Parti’nin bir farklı duruşu var. Kurulduğu gün millete söylediği bir söz var. AK Parti milletin partisidir, milletin ortak aklının temsilcisidir. Ve milletle beraber yolculuk yapar. Dolayısıyla milletten başka hiçbir güce teslim olmadık ve olmayacağız. Bugünlerde yine yeni yeni senaryolarla milletin iradesini, milletin hak ve hukukunu farklı zeminlere taşımak isteyenler yine göreceksiniz milletle beraber, millerle birlikte dik durarak milletin hak ve hukukunu merkeze alarak önce milletin iradesi milletin hak ve hukuku milletin vicdanı diyerek çıktığımız bu yolda inşallah milli irade adına yeni yeni senaryoları atlatmanın yine başarısını milletle beraber inşallah dünya kamuoyuna da bu senaryo yapanlara da göstereceğiz. Burada tek şeye ihtiyacımız var. Siyasette üç tane vicdan vardır. Biri milletin vicdanıdır. Biz siyaset yaptığımız sürece milletin vicdanını merkeze alacağız. Elazığlıların vicdanı bizim masamızda önce merkezde oturacak sonra parti çatısı altında siyaset yapıyoruz. AK Parti camiasının vicdanı milletin vicdanının öncülüğünü yapmak zorunda. Çünkü biz milletin oylarıyla buralardayız. Milletin dualarıyla buradayız. Bu oyların ve duaların hak ve hukukunu korumaktan başka daha büyük bir sorumluluk yok. Dolayısıyla tüyü bitmemiş yetimin hak ve hukukunu korumak kollamak bizim görevimiz” şeklinde konuştu.

"30 MART’TA GÖSTERECEĞİZ"
Kendilerine oy vermeyenlerin hak ve hukukunu korumanın görevleri olduğunu bildiren Bakan Müezzinoğlu, “AK Parti bu anlamda gerek Türkiye gerek dünya kamuoyuna tarihi gelecekte de göreceğiz farklı bir siyasi kültürün ve siyasi anlayışın tarihini AK Parti yazıyor. AK Parti 11 yıldır burada dünyanın da hala çözemediği hala yorumlamakta zorlandığı nasıl oluyor da başarıyorları muhalefetin zaten anlama kabiliyeti ve anlama derdi yok ki. Öyle bir dertleri olmadığı için onlar yalnız iftira atarlar, yalnız dedikodu üretirler, yalnız önlerine gelen senaryoları, biz bu senaryoda nasıl rol alırız diye böyle bir dertleri var. Ama dikkat ederseniz 2002 yılından 2003-2004’lü yıllarda şu cümleleri çok duyardınız o cümleleri biz tedavülden kaldırdık. O cümle şuydu: ’İktidar yıpratır. ’Bak merkezde de yerelde de iktidarsınız, yıpranacaksınız’ diye hiç unutmam, 2004’ün Haziran ayında ulusal bir TV’de canlı yayında bu soruyla karşılaşmıştı. Bende dedim ki iktidarsızlar yıpranır. Milletin iktidarını kullanan milletin iktidarı çünkü bitmez. Bize düşen milletin iktidarını doğru kullanmak milletin hak ve hukukunu koruyarak kullanmak 2004’e göre 2007, 2007’ye göre 2011 referandumlar ve inşallah önceki gün sayın Başbakan da söyledi 30 Mart çok yakın senaryo kuranlar buyursunlar milletin vicdanındaki yere bir baksınlar o fotoğrafı yine inşallah 30 Mart’ta yine dünya kamuoyuna da bu senaryo çizenlere de göstereceğiz ama yine diyorum biz milletin vicdanın öncüsü ve sesi olmalıyız” ifadelerini kullandı.
Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Septioğlu’nun taziyesine katılmak üzere havalimanından ayrıldı.
(İHA)